R.K.S.V. wint ruim van PW - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

R.K.S.V. wint ruim van PW

Geplaatst op: 06-04-2015 |

Nadat er vorige week uit bij Juliana’32 werd gewonnen, kon R.K.S.V. wederom drie punten bijschrijven door een 5-1 overwinning op PW. Een slechte eerste helft (ruststand 1-1) werd weggepoetst met een sterke tweede en leverde een verdiende overwinning op. Goed voetbal, veel kansen en doelpunten op sportpark De Koele vanmiddag na de rust.

Waar wij vorige week scherp begonnen, was dat dit keer niet het geval. Binnen de minuut gaven we een corner weg en deze werd volledig vrijstaand binnen gekopt. Een mooie goal voor de bezoekers, maar een fikse domper voor ons. Voor PW was dit het signaal om massaal in te zakken, toch kregen de gasten de beste kans op 0-2. Deze kwam er niet doordat doelman Patrick Overdam de inzet knap keerde van de linksbuiten. Voor R.K.S.V. kon John Loohuis een hoge voorzet niet genoeg kracht bijzetten en kwamen enkele voorzetten niet goed voor de goal. Na 38 minuten toch de verdiende 1-1 nadat Myron Wolterink op rechts langs zijn tegenstander gaat en goed voorzet. Spits John Loohuis komt voor zijn man en werkt de bal laag in de lange hoek, zijn 10e competitietreffer. Vlak voor rust schiet Myron Wolterink een grote kans over, we hadden zomaar voor kunnen staan met rust.

Na de rust komt Anton Acis voor Myron Wolterink en zijn we vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. De bezoekers uit Enschede lijken conditioneel een achterstand te hebben en kunnen de aanvalsgolf van de gastheren maar moeilijk keren. Marthijn Schottert raakt op het uur de buitenkant paal, maar twee minuten later staat het wel 2-1. Anton Acis gaat een combinatie aan met Marthijn Schottert, krijgt de bal terug en werkt de bal schitterend in de kruising. Adrian Kwintenberg komt Dave Loohuis aflossen en probeert met enkele steekpasses een medespeler voor de keeper te zetten. Een van de passes komt terecht bij Gertjan Wilbers die de bal in de verre hoek deponeert, wat betekend dat het 3-1 staat. Een kwartier voor tijd maakt Gerjan Wilbers zelfs zijn tweede treffer nadat de grensrechter zeer sportief de vlag omlaag houdt als de bal over de buitenspel staande John Loohuis gaat. De linksbuiten komt vrij voor de keeper te staan en werkt makkelijk de 4-1 binnen. Mitchell Troost komt de laatste tien minuten in het veld voor Jonathan Acis en de Rijssenaren kunnen zelfs nogmaals scoren. Nadat John Loohuis de bal teruglegt kan Wim Oosthoek de eindstand bepalen op 5-1. De bezoekers kregen nog een grote kans, maar doelman Patrick Overdam redde knap. Niet veel later fluit de prima fluitende scheidsrechter Dick ter Horst uit Aalten af.

Een prima resultaat zorgt voor 26 punten uit 20 wedstrijden met nog zes wedstrijden voor de boeg. De gehele aanval was belangrijk middels assists en doelpunten, een fijne constatering voor de begeleiding en staf. Morgen, maandag 2e paasdag, spelen we om 14:30 uur uit bij DES in Nijverdal.

Opstelling R.K.S.V. 1:
Patrick Overdam, Jonathan Acis (79. Mitchell Troost), Berjan de Wilde, Ruud Slagman, Jurgen Siemerink, Wim Oosthoek, Marthijn Schottert, Dave Loohuis (63. Adrian Kwintenberg), Myron Wolterink (45. Anton Acis), John Loohuis en Gertjan Wilbers

Ga terug...