Blauw Wit '66 verspeelt tweede periode in Mariënberg - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit '66 verspeelt tweede periode in Mariënberg

Geplaatst op: 06-04-2015 |

De wedstrijd tegen Mariënberg was een inhaalwedstrijd uit de tweede periode en wel tegen een directe concurrent in de strijd om deze periodetitel. Het grootste deel van de wedstrijd ging het gelijk op en waren er weinig kansen voor beide ploegen. Met een afstandsschot was het Mariënberg dat aan het langste eind trok en de tweede periode binnen wist te halen.

Na een korte periode van wederzijds aftasten was het Blauw Wit dat het initiatief in de wedstrijd naar zich toe trok. In de vijfde minuut leverde dit de eerste mogelijkheden op. Blauw Wit kon driemaal aanleggen voor een schot vanaf rand 16 meter maar even zo vaak werd het schot geblokt. Vanuit de omschakeling dreigde Mariënberg in overtal uit te breken, maar Remco wist deze uitbraak in de kiem te smoren.

Deze situatie was tevens het beeld van de eerste helft. Blauw Wit dat het initiatief naar zich toe trok en Mariënberg dat loerde om via de snelle omschakeling een overtal situatie te creëren. Hoewel Blauw Wit dus veel balbezit had wist het hiermee weinig gevaar te stichten. Te vaak werden foute passes gegeven waardoor weer balverlies werd geleden. Na een half uur spelen kon Thomas op de linkerkant zijn tegenstander passeren, zijn prima schuiver kon echter door de keeper met de voet nog net worden gekeerd. Verder bleven de mogelijkheden beperkt tot wat schoten uit de tweede lijn. Mariënberg had in deze fase geluk dat de spits, die al een gele kaart had, bij een volgende flinke overtreding niet met zijn tweede geel van het veld werd gestuurd.
Mariënberg kwam een aantal keren dreigend door, maar de Blauw Witte verdediging had daar steeds het antwoord op. Wel ging dit een aantal keren ten koste van een vrije trap wat met de lange kopsterke aanvallers van Mariënberg altijd gevaarlijk was. Maar ook hier was de uitvoering niet goed genoeg om tot scoren te komen. Vlak voor rust was de beste kans voor Gijs die zijn hoofd tegen een vrije trap zette, maar de bal ging net voorlangs.

Mariënberg kwam fel uit de kleedkamers, maar al snel was het spelbeeld gelijk aan de eerste helft, zij het een versnelling hoger. De eerste grote kans was voor Mariënberg, maar deze poging ging net voorlangs. Even later was aan de andere kant Thomas Nijkamp dicht bij een doelpunt. Hij kwam goed voor zijn tegenstander en stond zo oog in oog met de keeper, maar ook zijn inzet ging net voorlangs.

In de 55e minuut viel dan toch het eerste doelpunt. Het was Mariënberg dat met een schot van 20 meter in de uiterste hoek het net wist te vinden. Gesteund door deze voorsprong was Mariënberg een fase de betere ploeg, maar Blauw Wit herpakte zich en ging op zoek naar het doelpunt. Jordy Kamphuis kwam tot tweemaal toe goed door over de linkerkant. De eerste keer kon de verdediger met een uiterste krachtsinspanning de bal nog verdedigen, de tweede keer had hij hiervoor een overtreding nodig wat hem een gele kaart opleverde.

Met eerst Djowin Meijerink voor Nick de Bie en later Stefan Dijkink voor Jurgen van Dijk probeerde Blauw Wit extra aanvallende impulsen te creëren. In het laatste kwartier was het hierdoor eenrichtingsverkeer richting het doel van Mariënberg. De stormloop van Blauw Wit leverde echter niet veel kansen op. En als Blauw Wit al gevaarlijk voor het doel kwam dan was de keeper van Mariënberg paraat om het gevaar onschadelijk te maken. Djowin Meijerink, die goed inviel, was met een schot van afstand dat richting kruising ging het dichtst bij succes maar ook hier wist de keeper het gevaar onschadelijk te maken. Ook Thomas kon nog een keer aanleggen, maar zijn schot smoorde in het woud van benen dat het doel van Mariënberg verdedigde.

Zo won Mariënberg de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Een doeltreffend schot maakte deze middag het verschil en leverde Mariënberg de winst en daarmee de tweede periodetitel op. Blauw Wit zal moeten proberen via de stand in de competitie alsnog deelname aan die nacompetitie te bereiken. Een lange weg waarbij het afhankelijk is van uitslagen van andere ploegen. De eerste stap is de thuiswedstrijd op Paasmaandag tegen Achilles Enschede. Hier zullen drie punten gepakt moeten worden om bovenin mee te blijven draaien.

Opstelling: William Kolkman, Remco Stam, Arian Vorkink, Gijs Klein Nagelvoort, Ivan Schuppert, Jurgen van Dijk (Stefan Dijkink), Nick de Bie (Djowin Meijerink), Edwin Bolink, Bart Bulsink (Glenn ten Berge), Jordy Kamphuis, Thomas Nijkamp

Ga terug...