R.K.S.V. verliest bij DES - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

R.K.S.V. verliest bij DES

Geplaatst op: 07-04-2015 |

R.K.S.V. weet weer wat verliezen is, nadat de laatste twee wedstrijden werden gewonnen was het vandaag niet best. Een slechte eerste helft uit bij DES in Nijverdal en een betere tweede helft, maar toch geen enkel punt. Het eigen spel werd niet gespeeld en doordat we mee gingen in het fysieke spel van de thuisploeg verloren we met 2-1, ondanks dat we goede kansen niet benut hebben.

Een aftastend begin zonder echte kansen aan beide kanten levert een saaie openingsfase op. Beide ploegen spelen gehaast en zijn vooral bang om op achterstand te komen. Na 20 minuten komt een lange bal bij John Loohuis die de bal verlengt op Wim Oosthoek. Oog in oog met de keeper wordt de bal tegen gehouden en dit betekend zo’n beetje de enige echte kans voor rust. Corners over en weer geven het meeste gevaar en het spel is van beide kanten niet best, de 0-0 ruststand is terecht te noemen.

Bijna direct na rust ligt de bal al achter onze doelman Patrick Overdam, 1-0 voor DES. Een bal van buiten de zestien gaat tergend langzaam richting de hoek, maar de bal zit er wel in. Vanaf dit moment drukken we meer naar voren en het is invaller Adrian Kwintenberg die binnen het uur de gelijkmaker (1-1) laat noteren. Een vrije bal vanaf rechts wordt ingedraaid, alles en iedereen mist de bal en daardoor vliegt de bal erin. Hierna krijgen we kansen op meer, zijn we sterker, maar is het vooral de keeper die een voorsprong voor ons in de wegstaat. Een vrije trap van Wim Oosthoek wordt uit de kruising getikt en Berjan de Wilde schampt de bal binnen de vijf meter. Zonde dat we deze kansen niet afmaakten, een periode van 20 tot 25 minuten na de 1-1 waren we duidelijk de betere ploeg. De laatste tien minuten geven we twee corners weg en eentje hiervan belandt via de borst van Jurgen Siemerink in het eigen doel. DES staat weer voor, 2-1, en er is niet veel tijd meer om dit te veranderen. Op een mooie zonnige middag met veel publiek verliezen we doordat we te weinig voetbalden. De thuisploeg had de punten iets meer nodig en straalde dit ook uit vanaf de eerste minuut, of de winst daardoor terecht is of niet zal de gastheren een zorg zijn.

Zaterdag spelen we thuis tegen laagvlieger SVV’56, een mooie kans om de domper van vandaag weg te spelen. De uitwedstrijd werd gelukkig met 0-1 gewonnen, als we nu weer met de minimale score aan de haal gaan zal iedereen tevreden zijn. Het team kan alle steun gebruiken, wees welkom om 14:30 uur op sportpark De Koele!

DES - R.K.S.V. – PW 2-1 (0-0):
47. Nieboer
59. Kwintenberg
82. Eigen doelpunt Siemerink 2-1

Opstelling R.K.S.V. 1:
Patrick Overdam, Jonathan Acis (80. Jesse Verharen), Berjan de Wilde (83. Joost Nollen), Ruud Slagman, Jurgen Siemerink, Wim Oosthoek, Marthijn Schottert (63. Adrian Kwintenberg), Dave Loohuis, Anton Acis, John Loohuis en Gertjan Wilbers

Ga terug...