Lang en Gelukkig’ te zien op Reggesteyn - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Lang en Gelukkig’ te zien op Reggesteyn

Geplaatst op: 07-04-2015 |

Leerlingen van Reggesteyn met het vak (kunst-)drama in hun pakket spelen vrijdag 10 april het stuk ‘Lang en Gelukkig’ als examenvoorstelling. Enkele TORREN van de theaterclub ‘Theatermakers Op Reggesteyn’ zullen meewerken aan de voorstelling van de dramaleerlingen.

De leerlingen spelen de voorstelling in de aula van hun vestiging aan de Noetselerbergweg. ’s Middags krijgen de eerstejaars leerlingen het eigenzinnige sprookje te zien. Zij zijn hierop in de les drama/beeldende vorming voorbereid. Ouders en belangstellende sprookjesliefhebbers zijn van harte welkom ’s avonds om 19 uur de voorstelling te bekijken. De voorstelling duurt ongeveer twee uur.

‘Lang en Gelukkig’

Na het lezen en spelen van een aantal scènes uit verschillende stukken viel de keuze van de dramaleerlingen op de sprookjesvariant, die oorspronkelijk werd gespeeld door het RO-theater.

‘Lang en Gelukkig’ is losjes gebaseerd op het bekende sprookje ‘Assepoester’, maar wordt gedurende het verhaal doorkruist door diverse andere sprookjes. Zo sluit Assepoester vriendschap met Roodkapje, die op haart beurt valt voor de charmante Wolf. Klein Duimpje blijkt betoverd door de Goede Fee. Niets is wat het lijkt en wie slecht lijkt, blijkt in werkelijkheid misschien juist goed. Zoals het een sprookje past, leeft iedereen aan het eind nog lang en gelukkig. Maar wie gaat nu verder met wie? Bezoekers van de voorstelling zien die vraag beantwoord aan het eind van het sprookje.

Ga terug...