Bijzondere editie bevrijdingsloop AV Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bijzondere editie bevrijdingsloop AV Holten

Geplaatst op: 08-04-2015 |

Maandagavond 5 mei vindt de bevrijdingsloop voor de 31e keer plaats. Dit keer vanuit het centrum van Holten, met een voor de lopers nieuw en mooi parcours. De organisatie heeft een gevarieerde en uitdagende route uitgezet. Op de website van de AV Holten staat een link naar een filmpje zodat je dit parcours nu al kunt volgen! Het publiek ziet de lopers op de ongetwijfeld prachtig versierde Oranjestraat 2 keer voorbij komen en kan de wedstrijd dus ook goed volgen.

Ook dit jaar kunnen de deelnemers digitaal inschrijven. Dit geldt ook voor de Holtense basisschool scholieren. Ook basisschoolleerlingen uit andere plaatsen zijn natuurlijk van harte welkom op de bevrijdingsloop. Voor de basisschool worden ook nog extra clinics georganiseerd om je goed voor te bereiden op de bevrijdingsloop. Op de website www.inschrijven.nl en op de website van de atletiekvereniging, www.avholten.nl kan iedereen zich aanmelden en vind je alle informatie. Let op: na inschrijven kost extra geld. Tijdig aanmelden is gewenst.

Net als vorig jaar werken we met elektronische tijdwaarneming. Elke deelnemer krijgt een shoe tag. Dit kaartje met chip wordt met een tie rip aan je schoen vastgezet. Voor de wedstrijd haal je het startnummer en de shoe tag op. Deze kun je eenvoudig vastzetten, maar er zijn ook vrijwilligers die je een handje willen helpen met het bevestigen.

Vanaf 18.30 uur gaan de eerste scholieren hun wedstrijd lopen. De afstanden zijn aangepast aan de leeftijd. De kinderen van de Holtense basisscholen strijden om een wisselbeker voor de beste school. Elke loper kan punten scoren voor zijn/haar school. De school met de meeste punten wordt winnaar van de wisselbeker. Alle lopers van de winnende school delen mee met de prijs!

Daarna komen de G- atleten aan bod voor hun wedstrijd. Vervolgens zijn de kilometervreters aan de beurt voor hun 5 of 10 kilometer. Ongetwijfeld zullen ook triatleten deze wedstrijd gebruiken in training voor hun (Holtense) triatlon. Regionale toppers zullen ook aan de start verschijnen om een ongetwijfeld snelle tijd te lopen. Maar ook mensen die nog weinig loopervaring hebben zijn van harte welkom op deze mooie loop. Voor ieder wat wils, dus.

Start en finish bevinden zich op de Smidsbelt. Na inschrijven en ophalen van de startnummers is op 200 meter van de startlocatie. Bij het gebouw van de H.M.V. aan de Dorpsstraat is dit mogelijk en hier kunnen lopers ook omkleden. Parkeren kan op verschillende terreinen zoals de Tuinstraat, Stationsstraat (achter de kerk) en op Kalfstermanweide.

Bij de wedstrijdloop van 10 km worden drie categorieën onderscheiden: dames, heren senioren en heren veteranen. Voor elk van deze categorieën zijn 3 geldprijzen beschikbaar. 
Daarnaast wordt er op de 10 kilometer ook gestreden voor het Holtens kampioenschap.

Kortom: Er wordt volop sportieve strijd verwacht!!!!!

Het programma is erg compact. Het is daarom van groot belang dat iedereen op tijd aan de start verschijnt. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Johan Schuppert (06-45316548)

Ga terug...