'Oorlog in Overijssel' te zien in Parkgebouw Rijssen - Radio 350

'Oorlog in Overijssel' te zien in Parkgebouw Rijssen

Geplaatst op: 09-04-2015 |

Hoe zag Overijssel eruit in de oorlog? Woensdag 15 april a.s. is dit te zien in Parkgebouw Rijssen in de documentaire 'Oorlog in Overijssel'. De film is gratis toegankelijk, reserveren is wel wenselijk.

'Oorlog in Overijssel geeft een goed beeld van het dagelijks leven in Overijssel tijdens de bezetting. Een groot aantal onderwerpen en plaatsen passeren daarbij de revue. De film toont zeldzame beelden. Na het succes van de documentaire 'Oorlog in Overijssel' uit 1990 is er in de afgelopen 25 jaar nieuw uniek beeldmateriaal beschikbaar gekomen, gefilmd in de periode 1940-1945. In het kader van 70 jaar bevrijding wordt de documentaire opnieuw uitgebracht en vertoont in diverse Overijsselse filmhuizen, waaronder dus het Parkgebouw.

Na afloop van de documentaire zal Jenny ter Maat wat vertellen over Rijssen in WOII. Gasten kunnen dan ook eigen verhalen delen met de andere bezoekers.

Aanvang 20.00 uur. Entree: gratis. Reserveren is wenselijk. Kaartjes kunnen worden gereserveerd via www.parkgebouw.nl of aan de kassa (werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur).

Ga terug...