Themamiddag ‘Ouderen in veilige handen’ - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Themamiddag ‘Ouderen in veilige handen’

Geplaatst op: 09-04-2015 |

De werkgroep ‘Voor en door ouderen’ nodigt alle ouderen uit Rijssen-Holten uit voor de thema middag ‘Ouderen in veilige handen’ op donderdag 30 april 2015. De middag staat in het teken van ouderenmishandeling en het aanbod van Via Vie Welzijn voor senioren.

Ouderenmishandeling is een maatschappelijke misstand, die maar heel langzaam de weg naar de openbaarheid vindt. Ongeloof en ontkenning dragen daar zeker aan bij, evenzo belangrijk is dat het meeste geweld tegen ouderen onzichtbaar is. Het geweld vindt achter de voordeur plaats en wordt veelal gepleegd door mensen die heel nabij staan: partners, kinderen, buren, kennissen of hulpverleners. Ruim honderdduizend ouderen in Nederland krijgen jaarlijks op de een of andere manier te maken met mishandeling. Ook in Rijssen-Holten komt ouderenmishandeling voor. Met de voorlichtingscampagne ‘Een veilig thuis, daar maak je je toch sterk voor’ wil de overheid het taboe op ouderenmishandeling doorbroken en waar mogelijk voorkomen. Op de themamiddag geeft Bartine Agteresch, wijkverpleegkundige bij Zorgaccent uitleg en informatie over ouderenmishandeling.

De werkgroep wil ook graag de activiteiten en diensten van Via Vie Welzijn onder de aandacht brengen. Niet iedereen kent het aanbod dat Via Vie Welzijn verzorgd. Via Vie Welzijn biedt veel activiteiten en diensten aan voor senioren, deze worden toegelicht door ouderenadviseur Ans Detert.

De organisatie van de middag ligt in handen van de werkgroep ‘Voor en door ouderen’. Die inmiddels alweer 16 jaar actief is. Doelstelling van de werkgroep is het organiseren van bijeenkomsten waar ouderen met verschillende culturele achtergronden elkaar ontmoeten en kennis en begrip voor elkaars cultuur krijgen, oog te hebben voor de behoefte en gezamenlijke belangen van alle ouderen. Belangrijke elementen hierbij zijn herkenning en erkenning van gevoelens die gemeenschappelijk zijn. En ook acceptatie dat er verschillen zijn. Respect en belangstelling voor elkaars identiteit.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 28 april aanmelden bij Chantal Huisman op telefoonnummer (0548) 854 426 of per e-mail c.huisman@rijssen-holten.nl.

Ga terug...