Zaalvoetballers Excelsior’31 2 blijven winnen in 3e periode - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zaalvoetballers Excelsior’31 2 blijven winnen in 3e periode

Geplaatst op: 10-04-2015 |

De zaalvoetballers van Excelsior’31 2 hebben donderdagavond opnieuw weten te winnen. Thuis in de Reggehal werd de tegenstander Sparta Enschede 1 met 5-2 verslagen. Het winnen van de derde periode is praktische gezien een lastig verhaal, met deze overwinning hebben de Excelsioren er het maximale aan gedaan om de theoretische kans te behouden.

De rood-witten traden aan met de ondertussen bekende samenstelling. Gerald Keizer zat op de bank als coach, leider Erik Baan assisteerde hem. Het enige wat telde was een overwinning. Alleen met 3 punten kan er eventueel geprofiteerd worden van puntenverlies van de concurrenten. Constant druk zetten, dat was de enige tactische instructie. En dat deden de jonge jongens goed.

Aanvankelijk kwamen de gasten wel op voorsprong, maar daar gingen wel enige fouten van Rijssense zijde aan vooraf. Het resterende deel van de wedstrijd was Excelsior de baas. Het speelde een van de betere wedstrijden van het seizoen. Met vroegtijdig druk zetten en bij vlagen goed voetbal kon het de tegenstander de wil opleggen. De 0-1 achterstand werd teniet gedaan door Tom Kamphuis. Kort daarna maakte Remco Haan, vanuit een prima individuele actie, de 2-1. Dat was ook de ruststand.

Ook na de rust bleef Excelsior goed voetballen. Na een grote kans, die Niek Haase vakkundig om zeep hielp, scoorden de gasten uit Enschede de gelijkmaker. Ook bij dit doelpunt kwam het nodige geluk kijken, aangezien de bal ogenschijnlijk makkelijk houdbaar was voor de keeper. Maar het vertrouwen in een goede afloop bleef. Uiteindelijk werd dit vertrouwen ook omgezet in doelpunten. Rik Harbers bracht de Excelsioren weer op voorsprong. Na een goede actie aan de zijlijn, schoot hij, op de voor hem kenmerkende manier, de 3-2 binnen. Kort daarna kregen beide partijen een gele kaart, waardoor beide teams met drie veldspelers speelden. Geen van de partijen wist deze situatie te benutten. Maar kort nadat de gestrafte spelers weer in het veld waren, wist Excelsior te scoren uit een goede counter. John Lubbers tikte de 4-2 binnen, op aangeven van Tom Kamphuis. Kort voor tijd kon ook de 5-2 worden genoteerd. Niek Haase stuurde met een prima lange bal Tom Kamphuis weg, die op zijn beurt Daan Kreijkes uitstekend bediende.

Een prima overwinning, één van de betere wedstrijden van Excelsior’31 2. Maandagavond speelt het zijn laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Hoekje/Toyota . Opnieuw is een overwinning het enige wat telt. Alleen dan kan het eventueel profiteren van puntenverlies van de concurrenten DZVV en Drienerlo.

Doelpunten Excelsior’31 2: Tom Kamphuis, Remco Haan, Rik Harbers, John Lubbers en Daan Kreijkes

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan, Remco Haan, John Lubbers, Rik Harbers, Niek Haase, Tom Kamphuis en Daan Kreijkes
Coach: Gerald Keizer
Leider: Erik Baan

Ga terug...