Muziekschool: Laureatenconcert en optreden in Zwolle - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Muziekschool: Laureatenconcert en optreden in Zwolle

Geplaatst op: 13-04-2015 |

In de laatste week van maart deden ruim honderd leerlingen van de Rijssense Muziekschool examen voor het behalen van een diploma of getuigschrift.

Een deskundige commissie van muziekdocenten beoordeelde het spel van de kandidaten. De uitreiking van de diploma’s vindt plaats tijdens het laureatenconcert dat op donderdag 23 april wordt gehouden in de grote zaal van het Parkgebouw. Het programma bevat ook veel muziek: tijdens de examens hebben de commissieleden genoteerd welke muziekstukken nogmaals tot klinken mogen komen rondom de uitreiking van de diploma’s. Uiteraard is ook pianiste Laura Troost te horen: zij was dit jaar de enige kandidaat voor het D-diploma. Na een fraai examenconcert bij de Dutch Music Barn in Markelo kreeg Laura te horen dat zij cum laude voor haar D-examen is geslaagd: een primeur binnen de Muziekschool!

Aanstaande zaterdag vindt in de Onze Lieve Vrouwe-basiliek in Zwolle een concert plaats dat geheel wordt verzorgd door leerlingen van de Rijssense Muziekschool. Aan dit concert, dat om 15.30 uur begint, werkt ook Laura Troost mee. Daarnaast spelen het dwarsfluitensemble Aquaflûte en organist Ard Jan Koster. Het concert maakt deel uit van de concertserie ‘Kerken als podium’. De toegang is gratis, wel wordt er bij de uitgang gecollecteerd.

Ga terug...