Seizoen definitief over voor Blauw Wit '66 - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Seizoen definitief over voor Blauw Wit '66

Geplaatst op: 14-04-2015 |

Blauw Wit '66 moest het in Nijverdal stellen zonder Nick de Bie, Arian Vorkink, Bart Bulsink en Michel Stam. De bank bezetten was een probleem, maar het formulier kon uiteindelijk toch ingevuld worden. Jurgen van Dijk nam plaats in het hart van de verdediging samen met Gijs Klein Nagelvoort. Ivan Schuppert schoof door naar het middenveld.

Op een lastig bespeelbaar veld, mede door de lastige wind dwars over het veld, begon de thuisclub sterk aan de wedstrijd. De intenties waren duidelijk. Met veel inzet werd getracht een goed resultaat te behalen. Blauw Wit dat alleen bij een overwinning misschien nog mocht hopen op een plek in de nacompetitie had het hier lastig mee. Dat invaller scheidsrechter J.H. Luiken uit Hardenberg veel teveel toeliet hielp op voorhand al niet mee. Het gevolg was dat er een fysieke wedstrijd op de mat gelegd werd. Al vroeg in de wedstrijd mocht D.E.S. aanleggen uit een vrije bal die William Kolkman keurig tot corner verwerkte. Niet lang hierna kwam de thuisploeg op voorsprong. Blauw Wit verspeelde knullig de bal in de opbouw, de tegenaanval over rechts kwam uit bij de tweede paal, waar de bal keurig werd teruggelegd op Pieter Rozema die strak binnenschoot 1-0. Blauw Wit was nog niet bekomen van de vroege achterstand of het was al 2-0. Opnieuw zag de ploeg er opbouwend niet goed uit en nu kon Niek Mulder hiervan profiteren 2-0. De thuisploeg zat in de gewenste zetel en Blauw Wit moest komen. Marc Nieboer, die veel inzet toonde in het eerste half uur, kreeg volgens de regels een gele kaart, maar daar waar ingrijpen volgens de regels gewenst was bleef dit uit. Toch kwam Blauw Wit redelijk snel terug in de wedstrijd toen een lange bal over de verdediging door Thomas Nijkamp op waarde werd geschat. Zijn inzet leek door doelman Peter Voort voldoende geraakte te worden, maar voordat de verdedigers van D.E.S. de bal konden wegwerken was het leder de doellijn gepasseerd 2-1. Blauw Wit ging op zoek naar de gelijkmaker, maar voor rust was het nog bijna 3-1 toen een D.E.S. aanvaller te lang wachtte met schieten en de Blauw Wit verdediging nog nipt redding kon brengen.

Na rust had Blauw Wit de wind meer in de rug, maar het rustpunt op het middenveld werd niet gevonden. Veel te vaak werd de bal lang door het midden gespeeld. Een eenvoudige prooi voor doelman Peter Voort. Thomas Nijkamp werd een aantal malen gezocht. Hij was telkens dreigend, maar de inzetten werden verwerkt tot corner of geblokkeerd. Aan de rechterkant was Glenn ten Berge niet in staat buitenom te komen. Later werd hij vervangen door Geert Veneklaas Slots. De tweede helft kende weinig hoogtepunten. Pas in de slotfase was er echte druk van de Holtenaren. Aanval op aanval rolde toen op het doel van D.E.S. Echter, de verdediging van de thuisploeg bleef knap overeind. De thuisploeg pakte op basis van de getoonde inzet een verdiende overwinning en kan meer en meer naar boven kijken. Blauw Wit ziet net als vorig seizoen een verval in de tweede helft van de competitie en kan zich nu al op het nieuwe seizoen gaan richten.

Opstelling Blauw Wit '66: William Kolkman, Remco Stam, Jurgen van Dijk, Gijs Klein Nagelvoort, Djowin Meijerink, Patrick Bolink, Ivan Schuppert, Edwin Bolink, Glenn ten Berge (Geert Veneklaas Slots), Jordy Kamphuis en Thomas Nijkamp.

Ga terug...