Informatieavond CPO - Radio 350

Informatieavond CPO

Geplaatst op: 15-04-2015 |

Samen bouwen aan uw eigen huis
Samen met anderen uw eigen huis bouwen. Het biedt veel voordelen. Het is niet alleen veel voordeliger, het is ook de kans zelf te bepalen hoe uw woning van binnen moet worden ingedeeld. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) heet dat.

Wat is CPO?
Het grote voordeel van bouwen in CPO-verband is natuurlijk dat u bouwt tegen kostprijs. Met elkaar betaalt u de kosten van de architect. Samen zoekt u een aannemer uit en de inkoop van alle materialen gebeurt ook collectief. Voor de begeleiding van het proces, de vergunningaanvraag en de contracten huurt u een bureau of deskundige in. Dat kost niets, want de provincie subsidieert.
Bent u starter op de koopmarkt, dan kunt u gebruikmaken van een zeer gunstige starterslening. De eerste jaren betaalt u over de starterslening namelijk geen rente en aflossing.

CPO in Holten
Aan de Eg en de Akker in het bestemmingsplan De Kol is ruimte voor CPO-initiatieven. Hier kunnen duo’s tweekappers realiseren en kleine groepjes kunnen samen rijwoningen laten bouwen. De gemeente Rijssen-Holten organiseert een informatieavond voor iedereen die vrijblijvend meer wil weten over bouwen in CPO-verband.

Informatieavond
Op dinsdag 21 april 2015 om 20.00 uur is in het Kulturhus aan de Smidsbelt 6 in Holten een informatieavond. Medewerkers van de gemeente en van het bouwadviesbureau Ushi geven dan uitleg wat CPO precies inhoudt. Heeft u plannen om dit jaar te bouwen? U bent van harte welkom op de informatieavond.

Heeft u vragen?
Als u vooraf nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Sandra Schulenburg, t (0548) 854 425. U kunt haar ook een e-mail sturen: s.schulenburg@rijssen-holten.nl.

Ga terug...