Vmbo kijkt in keuken bedrijfsleven - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Vmbo kijkt in keuken bedrijfsleven

Geplaatst op: 17-04-2015 |

De derdejaarsleerlingen van de theoretische leerweg van Reggesteyn van de vestiging W. de Clercqstraat hebben meegedaan aan de vmbo-carrousel. In groepen van tien tot twintig leerlingen kregen zij de kans kennis te maken met verschillende bedrijven en beroepen in de regio.De beroepencarrousel wordt sinds een aantal jaren georganiseerd voor leerlingen van het vmbo om hen voor te bereiden op het maken van een passende keuze voor het vervolgonderwijs op het mbo en is druk bezocht. Veel bedrijven verlenen hun medewerking om de vmbo-ers een goed beeld te geven van het werk in hun bedrijf daadwerkelijk inhoudt.Zo bezochten de Reggesteynleerlingen onder andere DAC Ons Erf, een dagactiviteitencentrum voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De leerlingen dronken koffie met de cliƫnten en gingen - onder het schillen van appels voor een lekkere taart - met elkaar in gesprek.

Ook bracht een aantal leerlingen een bezoek aan de dierenartsenpraktijk in Rijssen. Hier bleek duidelijk hoe divers het beroep van een dierenarts en zijn assistent(e) is. Chirurgie, verloskunde gynaecologie, voedingsleer en tandheelkunde; allemaal aspecten die in hetzelfde vak samenkomen.

Dat het werk van een verpleegkundige niet alleen serieus hoeft te zijn, bleek tijdens een workshop door twee verpleegkundigen van het ZTG ziekenhuis Almelo aan de leerlingen. Om te ervaren hoe het is om een maagsonde in te brengen, kon zij dit oefenen met een dropveter.

En hoewel het Avonturenpark Hellendoorn bij veel leerlingen bekend is, maakte een kijkje achter de schermen zichtbaar hoeveel er gebeurt om de gasten een prettige dag te bezorgen.

Al met al hebben de leerlingen een beter en breder beeld gekregen van het beroepenveld in de regio.

Ga terug...