Gezocht: Holtense kunstenaars en poëzieliefhebbers - Radio 350

Gezocht: Holtense kunstenaars en poëzieliefhebbers

Geplaatst op: 05-07-2006 |

Op zaterdag 14 oktober vindt een groots Festival der Dieren plaats in het centrum van Holten. Dit festival wordt georganiseerd in het kader van het “Rondje Holtens Kultur(hus)” en sluit in z´n geheel aan bij het thema van de kinderboekenweek.

De Smidsbelt wordt omgetoverd tot een overdekt festivalplein, waar kinderen o.l.v. theatermaker Dolf Moed een Chinese drakendans gaan houden en een Holtense variant van het Festival der Dieren zullen opvoeren. Daarnaast krijgen diverse organisaties, die iets met ‘dieren’ te maken hebben de mogelijkheid zich te presenteren op het marktplein. Passend bij het thema van dit jaar, zocht de voorbereidingsgroep naar een speciale en unieke publiekstrekker. En die is gevonden! Een olifant van circus Boltini brengt die dag een bezoek aan Holten. Komt dat zien!

Oproep aan kunstenaars
Na het grote succes van vorig jaar, wordt dit jaar het gehele gemeentehuis omgetoverd in een grote expositieruimte, die vele kunstenaars de mogelijkheid biedt hun werken te tonen. Vorig jaar hebben zich vele kunstenaars aangemeld en heeft de organisatie mensen van buiten Holten moeten teleurstellen. Dit jaar is er meer ruimte om te exposeren, omdat het gehele gemeentehuis beschikbaar wordt gesteld. Geïnteresseerde kunstenaars uit Holten en omliggende buurtschappen kunnen zich aanmelden bij Hans Wissink, tel. 0548-363028 of hanswissink@hetnet.nl.

Oproep aan poëzie liefhebbers
Na het overweldigende succes van de poëzie-estafette van vorig jaar, is de organisatie weer opzoek naar poëzieliefhebbers uit Holten en de omliggende buurtschappen, die op zaterdag 14 oktober eigen geschreven gedichten willen voorlezen/voordragen. Schrijft u zelf niet? Geen probleem. U kunt ook zo maar een mooi gedicht -dat u in het bijzonder aanspreekt- kiezen. Deze gedichten worden in een kleine sfeervolle ambiance in het gemeentehuis voorgelezen aan belangstellenden. De voordrachten worden niet beoordeeld en er is ook geen sprake van een wedstrijd, maar gewoon een leuke bijeenkomst voor iedereen die belangstelling heeft voor poëzie. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Willemien Grobben, tel. 0548-362807 of willemiengrobben@hetnet.nl.

Ga terug...