Voor maatschappijleer naar Brussel - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Voor maatschappijleer naar Brussel

Geplaatst op: 20-04-2015 |

Woensdag 22 april brengen vierde- en vijfdejaarsleerlingen van havo en vwo van Reggesteyn (vestiging Noetselerbergweg) in het kader van het vak maatschappijwetenschappen een bezoek aan de Europese hoofdstad Brussel. Zij gaan daar in gesprek met Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Daarnaast bezoeken ze verschillende Brusselse instanties.

Wat begon met een bezoek van Schreijer-Pierik aan Reggesteyn in 2002 is uitgegroeid tot een volwaardig kennismakingsprogramma met de Nederlandse en nu dus ook Europese politiek voor de scholieren. Half april brachten de leerlingen nog een bezoek aan het Binnenhof waar ze debatten bijwoonden in de Plenaire Zaal en de Troelstrazaal. Ook waren zij getuige van een vaandelceremonie met Koning Willem-Alexander.

Tussendoor en tijdens de reis voerden de Reggesteynleerlingen gesprekken met begeleiders van het CDA over diverse politieke thema’s uit nationale en lokale politiek. Juist door deze persoonlijke contacten met politici krijgt de politiek voor leerlingen gestalte.

Ga terug...