Mariënberg te sterk voor R.K.S.V. - Radio 350

Mariënberg te sterk voor R.K.S.V.

Geplaatst op: 20-04-2015 |

De oranjehemden hebben de uitwedstrijd tegen Mariënberg niet weten om te zetten in een overwinning. Voor rust stond het 2-0, na de 2-1 was er een grote kans op 2-2 voor Joost Nollen, maar er werd uiteindelijk verdiend verloren met 3-1. Dit betekend dat we de laatste drie wedstrijden van het seizoen niets meer kunnen bereiken en uitgespeeld zijn.

R.K.S.V. had de wind in de rug vanaf het fluitsignaal, maar in het veld was hier weinig van te merken. Het was bar en boos de eerste helft, waar de tegenstander erg goed speelde en wij veel te naïef voetbalden. Enkele hachelijke momenten voor onze doelman Patrick Overdam leverden geen doelpunten op, maar na 25 minuten stond de verdiende 1-0 op het scorebord. Na de zoveelste verdedigende wanorde lag ook de 2-0 in het netje, het leek wel alsof wij vandaag niet wouden. De thuisploeg had voor de rust vaker moeten scoren, maar liet dit na. Behalve wat corners, vrije trappen en een afstandsschot kwamen wij niet in de buurt van het vijandelijke doel.

Na rust kwam Jesse Verharen binnen de lijnen voor Dave Loohuis. De eerste tien minuten was voor Mariënberg, maar de 3-0 werd niet gescoord. Eindelijk kwamen wij in ons spel en kregen we ook kansjes, toch hadden we de hulp van de tegenstander nodig om te scoren. Een domme overtreding in het strafschopgebied op Joost Nollen betekende dat John Loohuis de 2-1 kon aantekenen. Niet veel later kreeg Joost Nollen de kans op 2-2, echter schoof hij de bal op twee meter voor het doel langs de verkeerde kant van de paal. De tegenaanval leverde de thuisploeg een vrije trap op welke via via in het doel verdween. Stand 3-1 en wedstrijd gespeeld, een verdiende overwinning voor de gastheren vanmiddag.

Door gunstige uitslagen op de andere velden zijn we definitief veilig, dit betekend dat we de laatste drie wedstrijden vrijuit kunnen spelen. Te beginnen volgende week thuis tegen Quick’20, de gasten staan na vandaag op plaats 13 wat rechtstreekse degradatie betekend. De mannen uit Oldenzaal zullen er alles aan gaan doen om de punten te pakken, tot zaterdag 14:30 uur.

Mariënberg - R.K.S.V. 3-1 (2-0):
25. Plaggenmars 1-0
33. Plaggenmars 2-0
72. J. Loohuis 2-1
82. Buitenhuis 3-1

Opstelling R.K.S.V.1:
Overdam, Troost (64. J. Acis), Slagman (C), De Wilde, Siemerink, D. Loohuis (46. Verharen), Kwintenberg, Schottert, Wolterink (69. Nollen), J. Loohuis en Wilbers.

Ga terug...