Blauw Wit '66 komt tekort tegen Juliana '32 - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit '66 komt tekort tegen Juliana '32

Geplaatst op: 21-04-2015 |

Met de 17 jarige Stefan Dijkink in de basis begon Blauw Wit '66 aan het lastige karwei tegen Juliana '32. De gasten wonnen vorige seizoen in de maand februari nog met 0-4 op 't Vletgoor. Blauw Wit moest ook nu Michel Stam, Bart Bulsink en Arian Vorkink missen. Ook de gasten hadden een lange lijst afwezigen. Juliana had een fysiek sterke groep binnen de lijnen gebracht, die ook in de lucht voor gevaar konden zorgen. De openingsfase was dan ook voor de gasten. In die openingsfase was de beste kans voor de gasten. Een aanval over rechts was net te scherp voor de instormende Nick Zwiers. Dat de thuisploeg hierna een enorme kans kreeg was te danken aan een foutje van doelman Richard Mombarg die de bal in de voeten gooide van Thomas Nijkamp. De Blauw Wit spits draaide goed weg en schoot knap in, maar Juliana werd gered door de paal. Niet veel later kopte Thomas uit een vrije trap van Edwin Bolink net naast. Uit de volgende aanval namen de gasten leiding. Een diepe bal over de rechter kant werd door Djowin Meijerink verkeerd beoordeeld. Mike Huisman profiteerde en met een mooi lobje over William was de 0-1 stand een feit. Blauw Wit had het lastig grip op het middenveld te krijgen. Een terugspeelbal op William werd onderschept, maar de Blauw Wit doelman behoedde Blauw Wit voor een grotere achterstand. Ook een vrije trap wist de Blauw Wit doelman keurig uit de hoek te ranselen. In de 36e minuut was de Blauw Wit doelman opnieuw een sta in de weg voor de gasten. De doelman stond aan de basis van de aanval van Blauw Wit, die een hoekschop opleverde. De door Edwin Bolink genomen bal richting de eerste paal was te hoog voor de inlopende Stefan Dijkink, maar Thomas Nijkamp stond op de juiste plek en kopte raak 1-1. Vlak voor rust kregen de gasten nog een vrije trap op een mooie plek schuin voor het doel. De muur van Blauw Wit stond goed en voorkwam dat William in actie moest komen. In de blessuretijd moest hij dat wel want een onschuldig lijkende aanval leverde dankzij de doelman geen treffer maar een corner op. Rust 1-1.

In de tweede helft begonnen de gasten met enorme druk uit te oefenen op het Blauw Wit doel. William Kolkman moest een aantal kering zijn kwaliteiten tonen en daarmee Blauw Wit in de race te houden. Verdedigend was er te weinig rust in het spel van de thuisploeg en te vaak bleef de rustgevende opruimende trap uit. Uit één van de vele aanvallen ging de bal langs iedereen, maar werd opnieuw vanaf de rechterkant voorgezet. Michel Demir stond op de juiste plek en William Kolkman was kanloos 1-2. In de 58e minuut kreeg Gijs Klein Nagelvoort geel toen hij de rechterspits omver liep. De vrije trap ging voorlangs. Blauw Wit probeerde het spel te verzetten naar het andere doel. Echter, de overtuiging ontbrak en er waren maar weinig echte kansen te noteren voor de thuisploeg. De gasten waren effectiever en maakten goed gebruik van de geboden ruimte. Uit een corner maakte Nick Zwiers de 1-3. De wedstrijd viel in het slot. Wel wist Blauw Wit nog een prachtige aanval op de mat te leggen via Thomas Nijkamp, Edwin Bolink en opnieuw Thomas die fraai voorzette op Kay Schuppert, maar deins gerichte inzet was een prooi voor doelman Mombarg. Aan de andere kant was er ook een knappe aanval van Juliana. Blauw Wit werd gered door de paal. De wedstrijd liep tegen het einde. Marijn Rigterink van Juliana ontsnapte aan geel, waarvan scheidsrechter Groenhuijsen later vertelde dat hij die situatie, door een ander voorval niet gezien had. De met veel inzet gespeelde slotminuten veranderden niets meer aan de stand en de Hengelose formatie kan de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet gaan. Blauw Wit speelt komende dinsdag al in Enschede tegen Drienerlo dat zaterdag a.s. niet over het sportpark kan beschikken vanwege een invasie van Batavieren. De wedstrijd dinsdag begint om 19.00 uur.

Opstelling Blauw Wit '66: William Kolkman, Remco Stam, Jurgen van Dijk, Gijs Klein Nagelvoort, Djowin Meijerink, Patrick Bolink, Nick de Bie, Edwin Bolink, Glenn ten Berge, thomas Nijkamp, Stefan Dijkink.

Ga terug...