Uitslagen 27e speelronde Risne Stars - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Uitslagen 27e speelronde Risne Stars

Geplaatst op: 22-04-2015 |

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april stond de 27e en op één na laatste speelronde van het seizoen op het programma. Bijgaand de uitslagen en verslagen:

Mix U12-1 – Peatminers: 12-51

Het leek wel of de Mix U12-1 in het begin te veel respect toonde voor de tegenstander uit Vriezenveen. Hierdoor was de opdracht: twee winstpunten behalen tegen een tegenstander die voorafgaand aan het duel evenveel punten had, al na één kwart onhaalbaar (1-17). In het vervolg van de wedstrijd bleef de Mix U12-1 moeite hebben met het slechten van de verdediging. Wel kreeg de thuisploeg de verdediging iets beter op orde, maar dat resulteerde niet in een gewonnen kwart: 4-10, 5-11 & 2-13 en een teleurstellende afsluiting van het seizoen.

De topscoorders waren: L Glaubitz 5, B. Mekenkamp 3, J.Klein Horsman 2, H.Gosseling 1.

Amical – Mix U14-2: 42-32

In Enschede nam de Mix U14-2 het voor de laatste keer op tegen Amical. Bij winst zou het team het seizoen nog kunnen afsluiten met de vijfde plek. In de vorige duels werd er thuis nipt gewonnen (33-32) en uit eenmaal verloren van Amical (30-17). Kortom, een duel tussen twee gelijkwaardige teams. Helaas trok de Mix U14-2 in een spannende wedstrijd aan het kortste eind en zag het Amical op de ranglijst passeren. Hierdoor eindigde de Rijssenaren in de eindstand op de zevende plaats.

The Valley Bucketeers – Mix U14-1: 16-99

Het mixed jeugdteam van Risne Stars U14-1 speelde dit weekeinde haar laatste competitieduel van het seizoen in Nijverdal. Risne Stars nam in deze streekderby direct de leiding. Valley Bucketeers had duidelijk moeite om het snelle speltempo van de Rijssenaren bij te benen. Hierdoor stond er na het 1e kwart al een 4-20 tussenstand op het scorebord in het voordeel van Risne Stars. Risne Stars overheerst de wedstrijd volledig en nam steeds meer afstand. Er werd gerust met een stand van 10-51 voor Risne Stars.

Na de rust begon Risne Stars onzorgvuldig en slap te spelen. Er volgde een noodzakelijke time out voor Rijssen, het team werd toegesproken door coach Bas Kreijkes en er werden de nodige wissels doorgevoerd. Na de slechte start in de derde kwart had Rijssen de felheid weer teruggevonden en mede hierdoor stond het na het 3e kwart 14-76 in het voordeel van de Rijssense ploeg. In het laatste kwart wist Risne Stars door in de verdediging hard te werken, Valley Buck maar 1 score te laten maken. De eindstand werd hierdoor 16-99 waarmee Risne Stars U14-1 een mooie prestatie heeft geleverd. Na deze zege is de derde plek in de competitie behaald, hetgeen een zeer goede prestatie is voor de zeer jonge ploeg.

De topscoorders waren: L. Buursink 23, N. Harbers 20, M. Glaubitz 16, T. Wermink 14, S. Nijeboer 12, M. Bouwhuis 8, A. Boerman 4, B. Seybel 2.

Landstede Basketbal ZAC – Dames 1: 45-21

In Zwolle namen de dames van Risne Stars het op tegen Landstede ZAC. In de openingsfase hadden de beide subtoppers moeite om het netje te vinden, getuige de 10-7 stand na het eerste kwart. In de restant van het wedstrijd bleef Dames 1 echter problemen ondervinden met het scoren, waardoor de thuisploeg enigszins gemakkelijk de overwinning kon veilig stellen.

Door dit resultaat is een topklassering echter nog steeds mogelijk, want aankomende vrijdag zal Dames 1 het thuis opnemen tegen WSV. Bij winst zal de Dames 1 haar debuutseizoen in de eerste klasse afsluiten met een knappe zesde (!) plaats.

Isala 3 –Heren 2: 69-40

Daar de teamsponsor e.a. het vervoer van en naar de wedstrijd + de verstrekking van de nieuwe trainingspakken perfect had geregeld (waarvoor bedankt heren !), daar was de opening van Heren 2 niet al te best. Na het eerste kwart keek het team al tegen een twintig punten aan. In het tweede kwart herpakte Heren 2 zich nog wel, maar kon de opgelopen achterstand niet meer worden gedicht. Hierdoor konden de Deventenaren voor de vierde maal de winstpunten bijschrijven en eindigden de heren op plek acht in de eindklassering.

Topscoorders waren: R. Drijer & A. ter Harmsel 9, W. Sprakel & J. Burgers 8, M. ter Harmsel 4, E.J. Paalman 2.

Red Giants – Meiden U16: 14-51

In Meppel behaalde de Meiden U16 een ruime overwinning op de Red Giants. Daarna begon het wachten op de binnenkomende uitslagen van de overige concurrenten in de top van de competitie om te zien wat de eindklassering zou worden. Uiteindelijk bleken zowel de koploper (Uitsmijters), als de nummers twee (Kikkers) en drie (Wyba) allemaal te hebben gewonnen, waardoor de Meiden U16 geen plek meer konden stijgen en op de gedeelde derde plaats eindigden.

Het programma voor het volgende weekend ziet er als volgt uit:

Vrijdag 24 april

20:00 Dames 1 – WSV (Reggehal)
19:00 Amical – Heren 1 (Enschede)

Ga terug...