Van Kregten galerij open in Rijssens museum - Radio 350

Van Kregten galerij open in Rijssens museum

Geplaatst op: 24-04-2015 |

In het Rijssens Museum is afgelopen zaterdag 18 april de Van Kregten Galerij geopend. Een van de bruikleengevers, bestuursleden van de Stichting Rijssense Musea en de wethouder van cultuur Ben Beens woonden het feestelijke gebeuren bij. Een prachtige galerij maakt nu onderdeel uit van de tentoonstelling in het kasteel!

Reeds sinds 2001 zijn twee schilderijen, een schilderdoos en schildersezel van Van Kregten te zien in het museum. Een nazaat van de schilder Fedor van Kregten benaderde daartoe het museum. Maar met slechts een paar werken ontstaat geen beeld van het werk van de schilder. Daarom neemt het museum nog een schilderij in haar eigen collectie op. De grote overzichtsexpositie in Wierden in 2009 toont met de vele schilderijen wel de veelzijdigheid van het werk van deze schilder. Het Rijssens Museum werkt dan graag mee en de schilderijen en voorwerpen uit de collectie zijn tijdelijk in Wierden te zien.

Nadat Robert-Jan en Ingrid Schreuel gezamenlijk erfgenaam worden van veel meer schilderijen van Fedor van Kregten, wordt in 2014 een verzoek gericht aan het museum om meer schilderijen te exposeren. Het museum antwoord snel en positief. De voorbereidingen worden gestart. Een selectie van een klein aantal schilderijen en tekeningen zijn nu langdurig in de galerij geƫxposeerd. In het najaar zal in een tijdelijke tentoonstelling een veelvoud daarvan zijn te bewonderen.

Ga terug...