Winst Blauw Wit '66 op de Drienerlo Studenten - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Winst Blauw Wit '66 op de Drienerlo Studenten

Geplaatst op: 26-04-2015 |

De uitwedstrijd bij Drienerlo van zaterdag 25 april werd vanwege de Batavierenrace, 's werelds grootste estafetteloop o.m. op het Universiteitsterrein, al op dinsdag 21 april vooruit gespeeld.

Voor de studenten, die nog strijden voor een plaats in de nacompetitie, moesten alle zeilen worden bijgezet om een overwinning uit het vuur te slepen. De oud Holtenaren Stijn de Vrijer en Mike Kolkman spelen beide bij deze club. Mike verdedigd het doel, terwijl zijn broer William de Blauw Wit doelman is. Helaas moest Stijn vanwege een blessure de wedstrijd vanaf de zijkant bekijken. Het was geen grootse wedstrijd maar wel één met heel veel kansen van beide zijden en Blauw Wit wist hiermee nog het meeste raad. Na een hectische slotfase kon dan ook de zege over de streep worden getrokken, hoewel de thuisclub daar net zo goed aanspraak op had kunnen maken.

Er ontbraken zeker een viertal basis spelers maar met Stefan Dijkink (A1) in de gelederen werd er behoorlijk gestart. Drienerlo kwam in de beginfase al een paar maal gevaarlijk voor het Blauw Wit doel maar William toonde zijn kunnen. Al in de 12e minuut kwam Blauw Wit op voorsprong door Thomas Nijkamp die door Edwin prima werd aangespeeld. Daarna vanaf 16 meter verwoestend uithaalde en via de doelman verdween de bal in het net 0–1. Het spel golfde op en neer met Drienerlo als meer verzorgd spelende ploeg en Blauw Wit gevaarlijk met uitvallen. Uit een snelle counter zette Jordi voor vanaf de achterlijn maar te gehaast omdat de Blauw Wit aanvallers nog niet ter plekke waren. Via prima steekpasses kwam Drienerlo een aantal malen gevaarlijk voor het Blauw Wit doel maar William wist het tij goed te keren. Na een half uur kon Blauw Wit de voorsprong uitbouwen. De bal werd door Stefan vanaf het midden naar Thomas op de linksbuitenpositie gespeeld. Thomas trok naar binnen en haalde met rechts verwoestend uit. De bal kon de doelman niet klemvast krijgen en stuiterde terug voor de voeten van de goed mee opgekomen Edwin die hiermee wel raad wist en de bal droog in het net deponeerde 0–2. Enkele minuten later zag de scheidsrechter bij een Drienerlo aanval een overtreding van de doelman in de hoek van het doelgebied bij de achterlijn en besloot, tot ieders verbazing tot een strafschop. Deze werd echter slecht ingeschoten zodat William de bal klemvast kon pakken. Ruststand 0 – 2.

Na rust kwam Drienerlo furieus uit de startblokken om snel de aansluitingstreffer te forceren. Na een aantal hachelijke momenten voor het Blauw Wit doel ontworstelde Blauw Wit zich uit deze benarde positie en kreeg ook mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Echter, door teveel haast werden mooie doelrijpe kansen net naast of over gekopt. Thomas kopte uit een corner net over en Edwin schoot in het zijnet. Na tien minuten volgde een wissel. Glenn werd vervangen door Jurgen om de voorsprong te consolideren. Drienerlo
drong wel aan maar miste de scherpte om de stand gelijk te trekken, hetgeen in deze fase van de wedstrijd niet onverdiend zou zijn geweest. De ploeg beschikt over een snelle en goedvoetballende voorhoede, maar als het niet mee zit, gaan de kopjes hangen. Stefan Dijkink, die een prima wedstrijd speelde, werd gewisseld voor routinier en gelegenheidsreserve Matthijs de Jong. Er kwam iet meer rust in de Blauw Wit ploeg maar Drienerlo geloofde nog steeds in een beter resultaat. Blauw Wit ging vanuit een gesloten verdediging op de counter spelen en Jordi kreeg een droomkans toen hij alleen op Drienerlo doelman Mike Kolkman afstevende. Hij schoot de bal via de doelman over de achterlijn. Zo halverwege de tweede helft kreeg Drienerlo dan toch de aansluitingstreffer. Een strak ingeschoten bal kon William alleen via de vuisten nog keren maar de bal kwam voor de voeten van de volledig vrijstaande Guido Grin die de bal simpel over de doellijn kon tikken 1–2.

Drienerlo rook meer en de Blauw Wit defensie dreigde te bezwijken. Tot twee maal toe werd de bal van de doellijn gekeerd maar aan de andere kant zag Jurgen van Dijk zijn verwoestend afstandsschot door de doelman tot corner verwerkt. Er volgden hectische slotminuten. Zelfs Thomas, prima aangespeeld door Edwin, zag geen kans om volledig vrij voor de doelman deze te verschalken. Hij schoot tegen de doelman op en viel over hem heen en blesseerde zich daarbij zelf. Het begon al enigszins te schemeren, de lichtinstallatie ontbrak, toen de scheidsrechter aan alle onzekerheid bij Blauw Wit een eind maakte. Een mooie, maar ook gelukkige zege die zeker meetelt voor de strijd bovenin. De kansen zijn minimaal maar er kunnen nog vreemde uitslagen volgen.
Zaterdag a.s. dus vrij en dan 2 mei a.s. naar Sportlust Glanerbrug waar weer een moeilijke klus te klaren valt.

Opstelling: William Kolkman, Remco Stam, Gijs Klein Nagelvoort, Ivan Schuppert, Patrick Bolink, Edwin Bolink, Stefan Dijkink (Matthijs de Jong), Nick de Bie, Glenn ten Berge (Jurgen van Dijk), Jordi Kamphuis en Thomas Nijkamp.

Ga terug...