Mooi weer, vele spelletjes en volleyballen op Koningsdag - Radio 350

Mooi weer, vele spelletjes en volleyballen op Koningsdag

Geplaatst op: 26-04-2015 |

Op vrijdag 24 april, Koningsdag, was er op sportpark Meermanskamp de jaarlijkse sportdag voor de basisscholen, dit jaar gecombineerd met Koningsdag. De kinderen kregen eerst op school een ontbijt aangeboden en gingen aansluitend naar het sportpark. Sporten en een prachtige zonnige dag: beter kon het niet worden!

Volleybal vereniging Mintonette was, net als vorig jaar, door de organisatie uitgenodigd deel te nemen aan deze feestelijke dag. Uiteraard gaf de vereniging hier graag gehoor aan, volleybal is een prachtige sport voor jong en oud die de vereniging graag extra wil promoten. Alle basisschool groepen 5 t/m 8 kwamen een uurtje op veld 4 waar wij klaar stonden.

Door de enthousiaste hulp van veel vrijwilligers van Mintonette was het mogelijk om kleine groepjes te maken. Elke vrijwilliger van Mintonette gaf leiding aan een groep op een eigen veld. Voor de leerlingen betekende dit veel individuele aandacht om zo de technische sport toch snel onder de knie te krijgen. De zeven aaneen geschakelde velden gaven een prachtig schouwspel van enthousiaste leerlingen die sportief bezig waren.

Omdat het in de vroege morgen nog best een beetje fris was, moest wel gestart worden met een leuk spel als warming-up, dit keer tien-bal. Daarna kwam kort aan bod hoe bovenhands een bal gespeeld moest worden, hoe onderhands en ook nog de onderhandse service. Deze drie ingrediënten zijn nodig om het spel te kunnen spelen en door dit allemaal toch even te oefenen werden de wedstrijdjes, die het laatste half uur werden gespeeld, leuker en uitdagender.

Met mooie rally’s, wedstrijden jongens tegen de meisjes en zelfs nog een wedstrijd waarbij alle kinderen tegen een meester gingen spelen, kan volleybal vereniging Mintonette zeker terugkijken op een zeer geslaagde dag.
Zijn er kinderen die enthousiast zijn geworden door de volleybal? Op de dinsdag in de sporthal wordt er getraind. De jeugd begint om 16.30 uur tot ca. 20.30 uur. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.mintonette.nl . De komende dinsdagen zijn er geen trainingen ivm examens en vakanties.

Ga terug...