DVG en VVCR sluiten een overeenkomst - Radio 350

DVG en VVCR sluiten een overeenkomst

Geplaatst op: 13-11-2004 |

Franchiseorganisatie De Vier Gewesten Personenvervoer (DVG) en opleidings-en trainingscentrum VVCR hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend. DVG zal haar franchisenemers, bestaande uit 140 vestigingen van aangesloten taxi- en touringcarorganisaties, de opleiding voor het Basisdiploma Taxichauffeur laten volgen bij VVCR. Dit diploma is door de overheid vanaf 1 juli 2004 verplicht gesteld voor taxichauffeurs.

Om het kwaliteitsniveau van het vak taxichauffeur te verbeteren en te waarborgen is door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat dit verplichte examen ingevoerd. Naast de professionele en vakgerichte opleiding voor de chauffeurs biedt VVCR ook belangrijke voordelen voor de DVG franchisenemers. De franchisenemers kunnen onder andere tot 12.5% korting krijgen op hun wagenparkverzekering en met voordeel gebruik maken van de overige aanvullende taxi-opleidingen die VVCR verzorgt.

Wim Brouwer, directeur van DVG:'Gezien de ontwikkelingen met betrekking tot het verplichte taxi-examen heeft DVG met diverse opleiders contact gehad en de mogelijkheden besproken. Wij zijn dan ook verheugd onze afspraken met VVCR te kunnen meedelen. Wij rekenen erop dat de dienstverlening van onze 4500 chauffeurs op een nog hoger niveau komt'.


Over DVG
DVG BV (De Vier Gewesten) is een landelijke franchiseorganisatie van taxi- en touringcarondernemingen. Zij streeft naar een optimaal opererend netwerk van personenvervoer dat landelijk kan inspelen op de wensen van ondernemers èn opdrachtgevers. Door gebruik te maken van het imago en de expertise van DVG kunnen de zelfstandige ondernemers vervoer leveren met kwaliteit en service in combinatie met een scherpe prijsstelling. Het werkgebied van DVG heeft zich in de loop der jaren uitgebreid tot geheel Nederland. Bij de ongeveer 140 aangesloten vestigingen zijn circa 4.500 mensen werkzaam. En gezamenlijke beschikken zij over circa 3.200 voertuigen, variërend van taxi's, taxibusjes, rolstoelbussen, vip-voertuigen tot touringcars.

Over VVCR
VVCR werkt al ruim 32 jaar aan het terugdringen van risico's die met verkeersdeelname gepaard gaan. In Nederland is VVCR toonaangevend op het gebied van het ontwikkelen en verzorgen van diensten en producten met betrekking tot de verkeersveiligheid en beroepsopleidingen. Dit varieert van de coördinatie van rijbewijzen, beroepsopleidingen tot directie-, overheids-, huisarts-,
taxi-, politie-, brandweer- of ambulancechauffeur, incentives, schadepreventie-projecten tot traumabegeleiding en rijsimulatoren met virtual reality systemen. Ook verzorgt VVCR voortgezette rijvaardigheidstrainingen en rijtesten voor bestuurders van motor, auto, busje, motorwagen, truck/oplegger, bus, touringcar tot ambulance, politie, brandweer en defensievoertuigen. VVCR traint op jaarbasis ruim 30.000 cursisten. Naast de hoofdvestiging in Rijssen heeft VVCR talrijke locaties in geheel Nederland.

Ga terug...