Eventing informatie avond in Markelo - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assuranti├źn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Eventing informatie avond in Markelo

Geplaatst op: 27-04-2015 |

Eventing is een discipline in de paardensport waarbij drie verschillende aspecten gereden worden in een SamenGestelde Wedstrijd (SGW). Deelnemende combinaties moeten een dressuurproef, een springparcours en een terreinproef (cross) rijden.

De Eventing Commissie Regio Overijssel organiseert op woensdag 6 mei een Eventing Informatie Avond op Manege Snorrewind te Markelo. Op deze avond zullen alle aspecten van het rijden van een SGW wedstrijd aan bod komen. De vrij toegankelijke en gratis avond is ook uitermate geschikt voor de beginnende SGW (cross) ruiter. Er zal onder andere uitgebreid ingegaan worden op kleding, harnachement en verzorging van paard of pony voor en na de cross, waarna ook de dierenartscontrole zal worden toegelicht. De conditie van paard en ruiter zijn daarbij erg belangrijk! Ook komt de regelgeving van de dressuur, het springen en cross alsmede de veiligheid aan bod. Tevens worden op deze avond clinics gegeven door Erna Bronsvoort (Eigenaar Manege Snorrewind, bestuurslid KNHS en voormalig ruiter van het landenteam eventing 2 sterren EK) en door Michiel Mulder (oud internationaal military en SGW ruiter, thans eigenaar van Horse and You). In deze praktijkles komen onder andere galoptraining, het rijden van de diverse crosshindernissen, combinatiesprongen en alternatieven door zowel de beginnende als gevorderde Eventingcombinaties aan bod. Reglementen en stijlbeoordeling zullen worden toegelicht. Een interessante avond voor elke liefhebber van de paardensport. Deze gratis avond begint om 19 uur en opgave vooraf is niet nodig. Manege Snorrewind en het SGW terrein liggen aan de Borkeldweg 1 te Markelo.

Geïnteresseerden kunnen daarnaast op zaterdag 16 mei vanaf 14 uur meelopen met het verkennen van het crossparcours op Snorrewind, waar op 17 mei een SGW wedstrijd gehouden wordt. Tijdens deze verkenning wordt vakkundige toelichting gegeven over onder andere de soorten hindernissen, het aanrijden, op tijd rijden, alternatieven rijden, veilig rijden etc.

Opgave voor deze meeloopmiddag kan op de eventingavond of vooraf via het mailadres gerarenes@hotmail.com Vragen over de Eventing Informatie Avond kunnen ook naar dit adres worden verzonden. Ook deze middag wordt gratis verzorgd door de Eventing Commissie Regio Overijssel.

Ga terug...