Spannende editie Ronde van Overijssel verwacht - Radio 350

Spannende editie Ronde van Overijssel verwacht

Geplaatst op: 28-04-2015 |

De 63e editie van de Ronde van Overijssel lijkt een spectaculaire te worden. Komende vrijdag 1 mei en zaterdag 2 mei staat de wielerklassieker weer op het programma. Net als een jaar geleden bestaat de koers dus weer uit twee dagen. De vorig jaar toegevoegde internationale koers voor vrouwen wordt opnieuw op de vrijdag gehouden. Een dag later staat, volgens traditie op de eerste zaterdag in mei, de topwedstrijd voor mannen gepland.

Het zal op vrijdag direct een mooie wielerdag worden, want in de vrouwenwedstrijd staat een peloton van allure aan het vertrek. Zo is de uit Almelo afkomstige en nu in Zwolle woonachtige Kirsten Wild opnieuw één van de topfavorieten. Vorig jaar eindigde zij als tweede achter de latere wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer, maar Wild wil meer. Daarbij moet ze onder meer afrekenen met de Britse winnares van olympisch zilver Lizzie Armitstead, de Amerikaanse Ellen van Dijk en Nederlandse toprensters als Ellen van Dijk en Roxane Knetemann.

Kansen voor regionaal talent
Ook bij de mannen zal op zaterdag op een zware koers gehoopt worden. Net als bij de vrouwen start in die koers een sterk peloton met renners die zich al vaker lieten zien. Daarbij ook de winnaar van 2014, Dennis Coenen uit België. Hij won de wedstrijd een jaar geleden door in de sprint af te rekenen met vier medevluchters. Tweede werd toen oud-professional Coen Vermeltfoort en ook hij is er weer bij met zijn ploeg Cyclingteam Join’s – De Rijke.

Coenen en Vermeltfoort behoren wederom tot de favorieten, net als bijvoorbeeld Elmar Reinders, Jeff Vermeulen en Yoeri Havik. Buiten hen kan echter ook gekeken worden naar renners uit de regio. Steven Lammertink uit Enter, Hengeloër Jelle Wolsink en Joey van Rhee uit Nijverdal zouden allen in staat moeten zijn om hoge ogen te gooien. Lammertink zag zijn broer Maurits vorig jaar nog derde worden en won onlangs al een rit in Le Triptique des Monts et Chateaux, terwijl Van Rhee al derde werd in de prestigieuze Profronde van Drenthe.

Wolsink reed vorig jaar, in zijn eerste seizoen bij de elite en belofte renners, al een sterke Ronde van Overijssel. De nog altijd pas 19 jaar jonge renner uit Hengelo kwam toen in de finale echter ten val en kon niet meer om een mooie klassering meestrijden. “Bij een goede dag hoop ik wel op een top tien klassering”, zegt hij nu. “Dan is het zeker geslaagd, net als wanneer er iemand van ons team wint. De ambitie is wel om mee te gaan doen voor die zege.”

Twee koersdagen
De Ronde van Overijssel kent dit jaar dus opnieuw twee koersdagen. Op vrijdag 1 mei start de internationale wedstrijd voor vrouwen, die het UCI 1.1 niveau heeft, om 15.45 uur bij het Parkgebouw in Rijssen. Rond 19.25 uur wordt vervolgens de finish verwacht aan de Wijnand Zeeuwstraat, eveneens in Rijssen. De rensters hebben er dan 143 kilometer opzitten. Een dag later gaan de mannen om 12.00 uur op dezelfde locatie van start en na tweehonderd kilometer ligt de eindstreep voor hen ook op de Wijnand Zeeuwstraat. De finish zal rond 16.45 uur zijn.

Volg de koers
Wie de 63e editie van Overijssels Mooiste wil volgen kan dat natuurlijk doen door te komen kijken. Beide wedstrijden worden verreden over een zwaar parcours. Zo doen de pelotons onder meer de Lemelerberg, de Holterberg, de keien bij Vriezenveen en de Markeloseberg aan. Die laatste heuvel behoort uiteraard tot Markelo. Dat dorp is dit jaar het ‘Dorp van de Ronde’.

Mensen die niet langs het parcours kunnen staan of absoluut niets willen missen, kunnen de koers live volgen via de Twitteraccount van de Ronde van Overijssel, www.twitter.com/rvoverijssel. Ook zal op de website www.rondevanoverijssel.nl alle informatie over de twee wedstrijden te vinden zijn.

Ga terug...