Uitslagen 28e speelronde Risne Stars - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Uitslagen 28e speelronde Risne Stars

Geplaatst op: 29-04-2015 |

In de laatste speelronde van het seizoen stond er op vrijdag 24 april nog twee wedstrijden & zaterdag 25 april een U10 toernooi voor Risne Stars op het programma. Bijgaand de korte verslagen:

Dames 1 – WSV: 68-71 (na verlenging)

In de Reggehal te Rijssen stond de allerlaatste wedstrijd van de Dames 1 op het programma tegen WSV uit Apeldoorn. Een duel met als inzet een top zes positie plus het goed afsluiten van de spelersloopbaan van Chantal van der Steen, die na een jarenlange carrière in het eerste van Risne Stars afzwaaide voor een goed gevulde tribune.

De thuisploeg begon daarom ook furieus aan het duel en leidde dankzij een met 14-8 en 16-9 gewonnen kwart bij rust met 30-17. In het derde kwart lanceerde WSV een eerste offensief dat onze dames nog af wisten te slaan (17-19). Met een tweede offensief in het laatste kwart wist de uitploeg echter een verlenging uit het vuur te slepen: 59-59. Hierin was WSV iets beter op schot en werd het seizoen van Dames 1 afgesloten met een ‘zure’ 68-71 nederlaag.

De topscoorders waren: B. Kök 15, C. v/d Steen & J. Hartgerink-Baan 12, D. Last de Vos & N. Scholten 9, M. Fransen 7, I. Brouwer & M. ter Maat 2. Ondanks de nederlaag sluiten de op het eerste niveau debuterende dames het seizoen af op een verdienstelijke 8e plek.

Amical – Heren 1: 52-39

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van het seizoen van Heren 1 op het Diekman in Enschede stond er niet veel meer op het spel. Het duel tegen mede middenmoter Amical vormde echter wel het afscheid van een aantal spelers die volgend seizoen naar een andere vereniging over verhuizen (Wouter Nieman), of stoppen als wedstrijdspeler (Ralph Pluimers). Helaas kon hun laatste duel voor Risne Stars niet worden afgesloten met een overwinning, waardoor Heren 1 op de 8e plek eindigde. Een enigszins teleurstellende afloop, daar het halverwege het seizoen nog meedraaide in de subtop, maar door onder andere enkele blessuregevallen in de tweede seizoenshelft de andere teams moest laten gaan.

Risne Stars U10 toernooi (Hengelo)

Afgelopen weekeind was het finale toernooi voor de jeugd onder de 10 jaar. Risne Stars heeft zich het gehele seizoen in de poule met de beste 4 teams van de 13 deelnemers staande weten te houden. Het laatste toernooi vond plaats in Hengelo.

Opnieuw was het openingsduel van het toernooi tegen streekgenoot Valley Bucketeers uit Nijverdal. Ditmaal was het Nijverdal dat wist te winnen van Risne Stars. In een spannend duel werd het uiteindelijk 10-14 voor Valley Bucketeers. Het 2e duel was tegen het veel grotere en oudere team van Tonego Haaksbergen, hier wisten de spelers van Risne Stars het de tegenstander knap moeilijk te maken. Tonego won met grote moeite van het kleine team uit Rijssen, het werd 6-14.

De daaropvolgende wedstrijden waren voor Risne Stars. Ondanks de krappe overwinning op Isala uit Deventer (6-4) was de ploeg uit Rijssen de absolute betere in deze wedstrijd. De afsluitende wedstrijd van het seizoen was tegen Peatminers uit Vriezenveen. Deze wedstrijd was ook in de uitslag zichtbaar, volledig voor Risne Stars. Risne Stars eindigde de wedstrijd met 2-12 in het voordeel van de Rijssenaren.

Hierdoor greep Risne Stars nipt naast de 2e plek van het seizoen in Poule A van de regionale jeugdcompetitie. Met een welverdiende 3e plek was de Rijssense jeugd ook dik tevreden. Met opnieuw een winst in de shoot out wedstrijd, ditmaal door Jasmijn Glaubitz, werd er tevens een 1e prijs meegenomen naar Rijssen.

Ga terug...