Onnodig verlies Rijssen Vooruit - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Onnodig verlies Rijssen Vooruit

Geplaatst op: 29-04-2015 |

Afgelopen dinsdagavond heeft Rijssen Vooruit de degens moeten kruizen met Sv Daarle. In de uitwedstrijd werd er met 3-1 gewonnen dus alle reden voor de gasten om gemotiveerd aan de start te komen.

Of het aan de motivatie lag van Sv Daarle of de matige instelling van RV, feit was dat de gasten in de beginfase de bovenliggende partij waren en veel gevaarlijker waren dan RV. Hierdoor lag de eerste tegentreffer al in de binnen vijf minuten in het net. Een aanvaller van Sv Daarle was oplettender dan de verdedigers van RV waardoor hij simpel de bal kon verwerken tot doelpunt (0-1).
Deze wake up call had nog niet het juiste effect op de spelers van RV. Er werd zeer onrustig gespeeld en de gasten de mogelijkheid gegeven om de aanval te zoeken en de stand te verdubbelen. Zo geschiede, wederom werd er een tegendoelpunt “weggegeven” zonder dat de tegenstander daar veel moeite voor hoefde te doen.

Vanaf dat moment gooide het team de schroom van zich af en ging eindelijk ten strijde, dit resulteerde al in enkele aardige mogelijkheden voor RV. Aanjager Carlos Sanchez Torres wist een één op één situatie niet om te zetten in een doelpunt en enkele gevaarlijke vrije trappen ging net over of naast. Vlak voor de rust ging Madjit Isa achter de bal staan bij een vrije trap en verschalkte de keeper met een prachtige trap in de kruising. Ruststand 1-2.

De tweede helft was het maar een ploeg dat voetbalde en dat was RV. Er werd veel pressie gezet en naarmate de wedstrijd vorderde werden er legio kansen gecreëerd maar op de één of andere manier mocht de gelijkmaker niet gemaakt worden. Als het niet aan de eigen spelers was dan was het wel de arbitrage dat daar een stokje voor stak. Niet snel zal er een oordeel geveld worden over de leidsman maar tot twee keer toe had hij én de graag en alsmaar vlaggende grensrechter moeten negeren bij een glaszuiver doelpunt waarbij Madjit op geen enkele wijze buitenspel stond én een duidelijke strafschop ( neerhalen van Carlos Sanchez Torres na omspelen van de keeper ) moeten geven. Laat niet onverlet dat Rijssen Vooruit uit al deze kansen minstens één goal had moeten maken.

Tot op de laatste minuten bleef RV aandringen en kreeg John Brinks, die in de slotfase vooruit werd geschoven om de aanval te versterken, een paar prachtige kopballen die helaas geen doel troffen dat zo verdiend was. Sv Daarle kon daar maar één kans tegenover stellen maar die werd goed onderschept door keeper Gordon Gosewich.
Strijdend ten onder, met de eindstand 1-2 kreeg Rijssen Vooruit absoluut niet wat zij verdiende. Gezien de kansen en opportunisme had er minimaal een gelijkspel ingezeten zo niet nog meer.

Aanstaande zaterdag speelt Rijssen Vooruit haar één na laatste wedstrijd, tegen BZSV in Borne. Aanvang 14.30 uur.

Ga terug...