Gratis zomerconcert in Ontmoetingskerk - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gratis zomerconcert in Ontmoetingskerk

Geplaatst op: 11-07-2006 |

Duo Sanderman op orgel en blokfluit

Rijssen - Stadsorganist Dick Sanderman verzorgt samen met zijn dochter Anneke het tweede zomerconcert in de Ontmoetingskerk. Het programma dat zij woensdagavond (19 juni) ten gehore brengen, is heel gevarieerd, met zowel een Chinees volksliedje als een preludium van Bruhns, zowel een fluitsonate van Corelli als een weense wals. In dit Mozart-jaar mag muziek van Mozart natuurlijk niet ontbreken: Dick Sanderman speelt op orgel de Fantasie in d (KV 397), die oorspronkelijk voor piano was bestemd. Van Alfred Hollins klinkt het bekende Trumpet Minuet.
Dick Sanderman werd in 1983 winnaar van het Nationaal Orgelimprovisatieconcours in Bolsward. Hij maakt zijn improvisatietalent vooral dienstbaar tijdens kerkdiensten: op concerten improviseert hij maar zelden. Deze keer begint en eindigt het concert met een improvisatie, waarvoor het publiek de thema's mag opgeven.
Vader en dochter Sanderman treden regelmatig samen op. Afgelopen week nog speelden zij in het Zeeuwse stadje Haamstede, waar zij al jaren graag geziene gasten zijn binnen de concertserie in de monumentale Grote kerk.
Het concert in de Ontmoetingskerk maakt deel uit van een serie van drie concerten die normaliter rond het orgel van het stadhuis gegeven zouden worden. Omdat het stadhuisorgel al gedemonteerd is met het oog op de verhuizing van het gemeentehuis, wijkt de Kulturele Raad Rijssen met deze zomerconcerten uit naar de Ontmoetingskerk. Daar vond onlangs al het eerste concert plaats, verzorgd door orgelleerlingen van de Muziekschool. Na het concert door stadsorganist Sanderman van aanstaande woensdag volgt nog één concert: op woensdag 30 augustus. Dan speelt de organist Arend J. Kettelarij samen met de blokfluitiste Nadine Kettelarij. De concerten zijn gratis toegankelijk.

Ga terug...