Muzikaal festijn bij 125 jarige molen De Hegeman - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Muzikaal festijn bij 125 jarige molen De Hegeman

Geplaatst op: 30-04-2015 |

Dit jaar is het precies 125 jaar geleden dat de weduwe Klein Baltink-Willemsen, wonende op erve Hegeman, een molen laat bouwen voor haar zoon Gerrit Klein Baltink op een stuk grond in Dijkerhoek.Om dit te vieren wordt er zaterdag 9 mei 2015 een muzikaal festijn gehouden bij de molen.Deze dag is niet om het even gekozen, het is dan namelijk landelijke Molen- en Gemalendag.

Het officiële programma begint rond 14:00 uur met de uitreiking van het jubileumboek “De mölle, het hart van Dijkerhoek.” aan wethouder Cornelissen van de gemeente Rijssen-Holten, eigenaar van dit rijksmonument.

In de molen wordt een kleine expositie gehouden van foto’s uit het archief van de Hegeman.Vanaf 1 april tot 1 juni is het 80 pagina tellende boek te bestellen via www.dijkerhoek.nl voor 11,50 euro. Daarna kost ze 14,50 euro.De bestelde exemplaren zijn vanaf 9 mei af te halen bij de molen.

Na de traditionele ballonnenwedstrijd voor de Dijkerhoekse schooljeugd barst dan het muzikale spektakel los.

PuurZang: koren op de molen!
Het Kulturhus Dijkerhoek en de Möll’nzangers organiseren dit muziekfestival gezamenlijk welke wordt gehouden op het plein voor de molen: Het uiterst gevarieerde programma van korenzang, volksdansoptredens, rock-, pop en harmonievertolkingen van bekende nummers belooft veel goeds!Echt voor elk wat wils: familieoptredens, een heuse deejay-battle en als afsluiter een echte Powerband! Koren op de molen voor elke muziekliefhebber.

Om de verbondenheid van de Dijkerhoekers, en met name de buren van de molen, te benadrukken: de buurt zorgt voor een feestelijke aankleding van het molenplein.

Natuurlijk hoeft u niet verlegen te zitten om een natje en een droogje. Daar wordt ruimschoots in voorzien. Want wat is een feest bij de molen zónder pannenkoeken?

De middag zal rond 14:00 uur beginnen tot 21:00 uur.

Ga terug...