Dijkerhoek Puur Zang: ‘Koren op de Molen’ - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Dijkerhoek Puur Zang: ‘Koren op de Molen’

Geplaatst op: 01-05-2015 |

Na het grote succes van Dijkerhoek Puur Zang in 2014 krijgt dit muzikale evenement in 2015 een vervolg. Evenals de eerste editie is de organisatie van het gebeuren in handen van “de Dijkerhoekse Mölnzangers’ en Kulturhus Dijkerhoek. Met natuurlijk ondersteuning van vele vrijwilligers en Dijkerhoekse ondernemers . Verschil met vorig jaar is alleen, dat Dijkerhoek Puur Zang zich in 2015 volledig buiten afspeelt op het plein rondom de Molen.

Het 125 jarig bestaan van Korenmolen de Hegeman in Dijkerhoek is de reden om Puur Zang daar ten gehore te brengen. De aankleding van de Dijkerhoekseweg word geheel verzorgd door de naaste buren van de Diekerhookse Mölle. Op het plein voor de molen zullen naast de al genoemde Mölnzangers een diversiteit aan activiteiten plaats vinden.
Op zaterdagmiddag 9 mei even na 14.00 uur begint het programma voor de basis schoolkinderen met een ballonnenwedstrijd. Natuurlijk vergeten we de kinderen verder niet, bij een gezellig samenzijn mag een springkussen niet ontbreken. Gijs Meilink en Jelle Tempelman, twee basisschool leerlingen, zijn al lang geen aspirant dj’s meer! Hun bijdrage mag u niet missen.

De ondertitel: ‘Koren op de Molen’ is uiteraard niet zo maar gekozen. We vieren met elkaar op de opening van het molenseizoen 2015 het jubileum van onze Dijkerhoekse molen.

De Hoolter dansers zetten dan ook graag hun beste beentje voor om een ieder te laten genieten van folklore uit het verleden. Iets voor ouderen? Nee hoor integendeel de leden van de boerendansgroep varieren in leeftijd van 30 tot in de 60 jaar. De dansers treden ‘solo’ op maar ook samen met de Mölnzangers. Een verrassende en unieke combinatie van zang en dans. De bijdragen van uit onze eigen Dijkerhoekse muziekscene (van tiener tot 50+) verklappen wij u nog niet, maar dat het net weer bijzonder zal zijn staat vast.
Wat is een jubileum of activiteit zonder een optreden van de leden van HMV. Zij spelen graag en ook samen met de Mölnzangers en T3. Is T3 nieuw voor u? Kom dan luisteren wat deze groep in petto heeft. Aan het einde van de middag, het begin van de avond speelt afwisselend de Powerband en brengen we het vinyl ten gehore. Carlo en Bert draaien weer ouderwetse singles en lp’s. Het is 2015, we gaan ver terug in de tijd en eindigen keurig weer op 9 mei 2015. Omstreeks 21.00 uur is het programma ten einde. Tenzij de “jammers” uit Dijkerhoek nog spontaan weer bij elkaar gaan zitten en de meest prachtige composities zingen en spelen………

De toegang voor dit middag- en avondprogramma is geheel gratis. Wel vragen we een vrije gift om de onkosten voor Kulturhus Dijkerhoek tot een minimum te beperken. Er is volop gelegenheid om te genieten van echte pannenkoeken van Diekerhooks meal. Liever een broodje vlees, koffie, thee, fris of een biertje? We serveren het graag voor u!

Voor een verkort programma kijk op www.kulturhusdijkerhoek.nl of op www.dijkerhoek.nl

Ga terug...