Blauw Wit speelt in Glanerbrug gelijk tegen Sportlust - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit speelt in Glanerbrug gelijk tegen Sportlust

Geplaatst op: 03-05-2015 |

In een wedstrijd waarbij voor Blauw Wit niets meer op het spel stond maar waarin de thuisclub nog deelname aan de nacompetitie kon bereiken stond na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord. Sportlust moet nu volgende week afwachten of één van de drie andere kandidaten een misstap begaat en zelf winnen om alsnog mee te doen voor promotie naar de tweede klasse.

Wie verwacht had dat de thuisclub vanaf het begin alles in de strijd zou gooien kwam bedrogen uit. Het eerste kwartier was duidelijk voor de Holtenaren die veel balbezit hadden maar geen grote kansen konden creëren. Sportlust leunde achterover en kwam er via snelle counters sporadisch uit. Maar de Blauw-Witte defensie, waarin de onlangs geopereerde Arian Vorkink was teruggekeerd, had er goed het oog in en gaf weinig weg. Ook in het vervolg van de eerste helft bleef dit het spelbeeld maar door een slechte eindpass kwam er weinig gevaar voor de Sportlust goal. En bij hoge voorzetten van de vleugels bleek keeper Husyen Cati zeer betrouwbaar. Na ruim een half uur het eerste wapenfeit toen de opgekomen Arian Vorkink de bal over schoot. In de 38e minuut was een kopbal van Thomas Nijkamp uit een corner hetzelfde lot beschoren. In de 42e minuut leek Sportlust op voorsprong te komen. Een misverstand achterin leverde een levensgrote kans op voor Duncan Stubener maar hij miste. Aan de andere kant had Blauw Wit pech toen, na een goede aanval, het schot van Patrick Bolink via de paal naast ging. Al met al een wat kleurloze eerste helft die met 0-0 werd afgesloten.

Na de pauze, beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers, aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. In de 52e minuut leidde een uitval van de thuisclub tot een corner. Uit deze corner kreeg Dailey Jongedijk een kans. Zijn omhaal ging naast. Blauw Wit trok het spel nog meer naar zich toe en de gastheren moesten terug. In de 56e minuut leken de Holtenaren een voorsprong te nemen toen Thomas Nijkamp scoorde. De goal werd wegens (vermeend) buitenspel afgekeurd maar alle aanwezige Blauw Wit supporters hadden grote vraagtekens bij het vlagsignaal van de Sportlust grensrechter. Even later opnieuw een kans voor de bezoekers. Jordy Kamphuis kopte goed door naar Thomas Nijkamp maar hij schoot tegen de keeper. Na ruim een uur moest William Kolkman voor het eerst serieus aan de bak maar hij redde fraai op een schot van Boy Strijker. In de 63e minuut voerde scheidend trainer Folkert Velten (volgende week voor het laatst op de bank) een dubbele wissel door. Rolf van Kreij voor Glenn ten Berge en Stefan Dijkink voor Nick de Bie. In de 70e minuut sloeg het noodlot toe. De zoveelste lange bal in de zestien werd ietwat verkeerd beoordeeld en Boy Stijker, de topscorer van Sportlust, was als eerste bij de bal. Met een ziedend schot liet hij William Kolkman kansloos (1-0). Dit doelpunt gaf de gastheren vleugels. Plots oefenden ze druk uit op de Blauw-Witte defensie en kregen kansen. Gelukkig voor de bezoekers waren ze erg onnauwkeurig in de afronding. Langzamerhand ontworstelde Blauw Wit zich en zette aan voor een slotoffensief. Het leidde tot een enerverende slotfase. In de 87e minuut kreeg Blauw Wit een corner. Deze werd hoog voor gebracht en bij de tweede paal kopte de zojuist ingevallen Daan Jalving beheerst binnen (1-1). Op de valreep leken de gasten nog de drie punten mee te nemen. In de 90e minuut kon Stefan Dijkink de voorzet van Thomas Nijkamp slechts schampen met zijn hoofd. De thuisclub eindigde zelfs met tien man omdat in blessuretijd Jorn Oosterhof, na wéér een overtreding op Thomas, zijn tweede gele kaart kreeg van scheidrechter Kaya en dus mocht vertrekken. Maar gescoord werd er daarna niet meer. Een terechte uitslag van een wedstrijd die pas na een uur op gang kwam.

Blauw Wit: William Kolkman; Remco Stam, Gijs Klein Nagelvoort, Arian Vorkink, Nick de Bie (63 Stefan Dijkink); Patrick Bolink, Ivan Schuppert, Edwin Bolink (82. Daan Jalving); Glenn ten Berge (63. Rolf van Kreij), Jordy Kamphuis en Thomas Nijkamp.

Ga terug...