Kleurrijk Hellendoorn op 30 en 31 mei - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Kleurrijk Hellendoorn op 30 en 31 mei

Geplaatst op: 05-05-2015 |

Tientallen kunstenaars op ruim 20 bijzondere locaties in het dorp Hellendoorn. Zij vormen het hart van Kleurrijk Hellendoorn. Het kunst-, poëzie- en muziekevenement wordt op zaterdag 30 en zondag 31 mei voor de zesde keer gehouden in de dorpskom van Hellendoorn.

De formule is al een aantal jaren hetzelfde. Laagdrempelig en ongedwongen genieten van kunst op verrassende locaties. Letterlijk in de kerk en in de kroeg, maar ook in het park, een oude boerenschuur, een praktijkruimte en een kantoor en vanzelfsprekend in ateliers en galerietjes, kan iedereen beeldende kunst in alle mogelijke vormen bewonderen en kennismaken met de kunstenaars.

Kleurrijk Hellendoorn herbergt behalve beeldende kunst uit verschillende disciplines ook poëzie, en muziek. Solisten, groepen en koortjes zullen op verschillende locaties optreden. Een kunstproject van lagere school kinderen en fraai geprinte gedichten vormen de verbinding tussen de verschillende kunstlocaties. Alle locaties zijn zowel zaterdag als zondag van 12.00 tot 17.00 uur open.

Sommige exposanten zijn plaatselijk bekend. Anderen komen van ver om Hellendoorn met hun werk te laten kennismaken. Echte kunstliefhebbers kunnen dus hun hart ophalen en genieten van kunst in alle mogelijke disciplines, maar juist ook voor ‘gewone mensen’ die zich willen laten verrassen door mooie dingen is er veel te beleven. Kleurrijk Hellendoorn is bijzonder laagdrempelig en heeft zich de afgelopen vijf edities bewezen als een ideale entourage waar publiek en kunstenaars elkaar enthousiast ontmoeten.

In afwijking van de vorige vijf edities is in 2015 gekozen voor een compacte opzet. Alle locaties bevinden zich in het centrum van Hellendoorn. Dat betekent dat een aantal idyllische locaties in het buitengebied is afgevallen, maar heeft het voordeel dat op één middag een groot deel van de locaties kan worden bezocht.

Het kleurrijke programmaboekje met locaties en deelnemende kunstenaars en artiesten is op de deelnemende locaties gratis verkrijgbaar. Voor meer informatie en complete overzichten van locaties en deelnemende kunstenaars, zie www.kleurrijkhellendoorn.nl

Ga terug...