Betaald parkeren op het Lageveld vanaf 1 juli - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Betaald parkeren op het Lageveld vanaf 1 juli

Geplaatst op: 08-05-2015 |

Vanaf juli wordt het continu parkeergeld heffen gefaseerd ingevoerd op recreatieparken van Regio Twente. De invoering vindt als eerste plaats op Het Lageveld. In het najaar op Het Hulsbeek gevolgd door Het Rutbeek in 2016. Waar bezoekers al gewend waren om op zonnige dagen tijdens het hoogseizoen parkeergeld te betalen, moeten zij dit nu ook de rest van het jaar. Van 1 mei tot en met 31 augustus gaat het om €5,- en in de rest van het jaar €2,-. De keuze om standaard parkeergeld te heffen is onder andere gemaakt om te zorgen dat de kwaliteit en laagdrempeligheid van de parken behouden blijft.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Regio Twente en de parkmedewerkers. Zij vinden het belangrijk om een schoon, verzorgd en gezinsvriendelijk recreatiepark te bieden aan de inwoners van Twente. De kwaliteit ziet de bezoeker bijvoorbeeld terug in veilige speeltoestellen, schone toiletten, goede fiets- en wandelpaden en de wekelijks gemaaide zonneweiden. Om de hoge kwaliteit te borgen vraagt dit elk jaar voldoende middelen waarbij parkeergelden een bijdrage leveren. Het kwaliteitsniveau verlagen is volgens René Nollen (parkmanager van Het Lageveld) echter géén optie. Ook (Regio)bestuurder Hans van Agteren (verantwoordelijk voor de recreatieparken) onderschrijft het belang van het realiseren van meer inkomsten door het heffen van parkeergeld.

“Door het hele jaar parkeergeld te heffen
kunnen we ervoor zorgen dat inwoners van Twente blijven genieten van mooie en schone recreatieparken met goed onderhouden faciliteiten” Hans van Agteren

Meer inkomsten
Het continu heffen van parkeergeld is een van de maatregelen om de aanhoudende bezuinigingen op te vangen. De onderhoudssubsidie vanuit de provincie om de parken en recreatieve fietspaden in stand te houden is in 2013 stopgezet. Dit dwingt de parken om commerciëler te werken en meer inkomsten te realiseren. Dit is al gedaan door organisatorische veranderingen én het organiseren van meer activiteiten en evenementen op de recreatieparken. In een rapport dat in opdracht van Regio Twente is opgesteld, is ook geadviseerd om permanent betaald parkeren in te voeren. Op de meeste recreatieparken in Nederland is het betaald parkeren al reeds geruime tijd ingevoerd. De entree tot de recreatieparken in de regio Twente blijft gratis.

Jaarabonnement tegen gereduceerd tarief
Via de websites van de parken is het mogelijk om een jaarabonnement te kopen waarmee bezoekers het gehele (kalender)jaar terecht kunnen in de parken. De kosten voor dit abonnement bedraagt € 40,-. Regio Twente promoot tijdens de jaarlijkse evenementen, zoals de Actie- en belevingsdag op Het Rutbeek en het festival ‘Het HOUT Nooit Op' van Het Lageveld het jaarabonnement, dat dan te koop is met een aantrekkelijke korting. Het jaarabonnement voor alle drie de recreatieparken bestaat dit jaar nog in de vorm van een sticker.

Tijdens de invoering zal extra aandacht besteed worden aan wild parkeren en uitwijkgedrag. Dit om de verkeersveiligheid te waarborgen en overlast voor de buurt rond de parken te vermijden.

Ga terug...