Zege Rijssen Vooruit in slotduel - Radio 350

Zege Rijssen Vooruit in slotduel

Geplaatst op: 11-05-2015 |

Afgelopen zaterdag speelde Rijssen Vooruit haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was DRC’12 uit Almelo dat enkele plaatsen hoger in de ranglijst staat.

Voor beide teams stond er niks op het spel dus beide konden onbevangen de wedstrijd ingaan, hetgeen ook te merken was in de openingsfase. Het spel was redelijk rommelig en beide zijden waren in het begin niet veel aanvallende impulsen totdat voor Rijssen Vooruit Carlos Sanchez Torres op links werd weggestuurd, de nabije verdedigers passeerde en de bal richting de mee opgekomen Erfan Alavi stuurde. De speler uit het 2e elftal die de gelederen kwam versterken, kreeg de bal echter achter zich maar wist deze toch met een uiterst subliem hakje achter het standbeen langs tot doelpunt te bekronen (1-0).

Vanaf dat moment begon DRC’12 aan te dringen en werd zelfs een aantal malen zeer gevaarlijk. Tot twee keer toe keek keeper Hans Goossen, vervanger van de afwezige Gordon Gosewich, de bal op de lat waardoor hij en de rest van het team verschoond bleef van een tegentreffer.
Halverwege de eerste helft stuurde middenvelder Deniz Kayalar aanvaller Gaby Isa, die vorig week nog drie keer trefzeker was, de diepte in. Hij speelde zichzelf knap en behendig vrij waardoor hij de bal achter de kansloze keeper van DRC’12 in het doel kon schuiven (2-0). Daarvoor en daarna kreeg Rijssen Vooruit enkele mooie kansen om de voorsprong nog verder op te laten lopen alleen het vizier stond bij sommigen niet op scherp. Russtand 2-0.

Na de rust was het DRC’12 dat getergd uit de kleedkamer kwam en zich ervan bewust was dat het zich extra moest inzetten om nog aanspraak te maken op een gelijkspel of overwinning. De eerste twintig minuten was het voor Rijssen Vooruit zaak om geen tegentreffer te krijgen en wachten tot de denkbeeldige storm ging liggen. Nog voordat dit gebeurde maakte de gasten hun verdiende tegentreffer. Een mooi combinatie eindigde in een voorzet die net niet in de handen van keeper Hans Goossen terecht kwam maar in plaats daarvan wel bij de spits van DRC’12 die de 2-1 aantekende.
Daarna werd de tegenstand iets minder en kon Rijssen Vooruit er beter uitkomen, maar de ruimte en mogelijkheden werden niet benut om de boel op slot te gooien. Daardoor werd het tot op het laatste moment nog spannend en was het Rijssen Vooruit dat opgelucht ademhaalde toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot.

Een mooie bevochten maar bovenal verdiende overwinning op deze laatste wedstrijd, waarbij ook afscheid genomen werd van enkele spelers en trainer Manuel Sanchez Torres.

Ga terug...