R.K.S.V. biedt Achilles laatste kans - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

R.K.S.V. biedt Achilles laatste kans

Geplaatst op: 12-05-2015 |

Afgelopen zaterdag speelden wij de laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij Achilles Enschede. Wij kunnen al enkele weken niets meer bereiken, maar de thuisploeg vecht tegen directe degradatie. Het voetbal is niet best, beide ploegen krijgen enkele grote kansen, maar de beslissing valt pas diep in blessuretijd. Waar wij de 1-2 moeten scoren valt deze aan de andere kant, hierdoor pakt Achilles de laatste strohalm en kan het via de nacompetitie in de 3e klasse blijven.

De opening is voor ons, buiten een mooie schotkans voor Anton Acis in de beginfase levert dit niet veel op. De bal gaat echter hard en rakelings over het doel, daarnaast leveren enkele corners geen doelpunt op. Wanneer we ruim een kwartier bezig zijn moeten beide teams een speler wisselen door een blessure. Bij de thuisploeg is dat de keeper, bij ons is het Mitchell Troost die vervangen wordt door Jonathan Acis. Vlak voor rust krijgt John Loohuis twee lange ballen waarbij hij bij één poging vergeet af te drukken, anderzijds krijgt Achilles een vrije doortocht maar de bal wordt te ver vooruit gespeeld waardoor Patrick Overdam de bal kan oppakken. Een logische en terechte 0-0 ruststand is het gevolg.

Na rust keert John Loohuis niet terug, zijn vervanger is Berjan de Wilde. Achilles start sterk, maar verprutst de eerste kans. Na 53 minuten komt men toch op voorsprong, bij de tweede paal kan Job ter Horst simpel binnen tikken. R.K.S.V. wordt eindelijk wakker en creëert vanaf dit moment ook kansen, Gertjan Wilbers schuift de bal echter voorlangs. De 2-0 had moeten vallen, maar het is Wim Oosthoek die na een listige pass van Adrian Kwintenberg de 1-1 binnen werkt. Slechts twee minuten later probeert Wim Oosthoek het wederom, ditmaal komt de bal via de onderkant lat het veld weer in. Een kwartier voor tijd krijgt aanvoerder Jesse Verharen een publiekswissel en voor hem komt Myron Wolterink in het veld. Achilles en R.K.S.V. (via Anton Acis en Gertjan Wilbers) krijgen enkele grote kansen, maar er wordt niet gescoord. Ver in blessuretijd gaan Gertjan Wilbers en Adrian Kwintenberg alleen op de doelman af, laatstgenoemde krijgt een niet te missen kans maar schiet naast. De daarop volgende bal wordt nog eenmaal in onze zestienmeter gepompt, en ja hoor, de 2-1 voor de thuisploeg valt binnen en men ontloopt directe degradatie. Op basis van de tweede helft gewoon verdiend te noemen, de Rijssenaren mogen zich het slechte spel en het missen van vele kansen zichzelf aanrekenen.

De competitie eindigen wij op een negende plaats met ‘slechts’ 29 punten. Erg zonde dat we de laatste 4 wedstrijden, ondanks dat er niets meer op het spel stond, verliezen en het seizoen in mineur afsluiten. Komend seizoen spelen we wederom in de 3e klasse, we trainen nog enkele weken door en zien jullie dan graag weer langs de zijlijn om ons aan te moedigen. Iedereen bedankt die het afgelopen seizoen meegeholpen heeft aan het voetbalseizoen van R.K.S.V.1!

Achilles Enschede - R.K.S.V. 2-1 (0-0):
53. J. ter Horst 1-0
59. Oosthoek 1-1
90+8. Nijhuis 2-1

Opstelling R.K.S.V.:
Overdam, Troost (17. J. Acis), Slagman, Verharen (C) (76. Wolterink), Siemerink, Oosthoek, Nollen, Kwintenberg, A. Acis, J. Loohuis (46. De Wilde) en Wilbers

Ga terug...