Rijssen-Holten heeft een nieuwe website - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rijssen-Holten heeft een nieuwe website

Geplaatst op: 12-05-2015 |

Op dinsdag 12 mei 2015 heeft wethouder Roland Cornelissen de nieuwe website www.rijssen-holten.nl officieel gelanceerd. Samen met Herbert Kolhoop, inwoner van Rijssen-Holten, heeft hij de website getest en zijn de belangrijke ontwikkelingen doorlopen.

De reden voor deze nieuwe website ligt met name in de ontwikkelingen op digitaal vlak. Steeds vaker worden websites bekeken en producten geregeld via een tablet of smartphone. Om hierbij aan te sluiten, is het van belang dat een website ‘responsive’ is. Dit betekent dat gestreefd wordt naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Interessante ontwikkelingen voor inwoners, ondernemers én bezoekers
Een nieuw jasje en een responsive website zijn niet de enige nieuwe ontwikkelingen. Zo kunnen inwoners inloggen in hun PIP (Persoonlijke informatie Pagina), om bij de gemeente aanvragen in te dienen, te volgen en als kopie te gebruiken voor een volgende aanvraag. Op de website publiceert de gemeente informatie over meervoudig onderhandse aanbestedingen, waarvoor geïnteresseerde ondernemers zich dan kunnen aanmelden. Deze werkwijze is in eerste instantie een pilot voor de opdrachten van de afdeling Infra en Wijkbeheer. Aan toeristen is ook gedacht; bezoekers kunnen via een interactieve kaart in één oogopslag de attracties, routes of andere toeristische informatie zien.

Nog niet af
Hoewel bovenstaande al wel aantoont dat er veel werk verzet is, is de website nog niet af. Graag horen we van inwoners, ondernemers en bezoekers wat zij van onze website vinden. Wat is goed, wat kan beter? Reacties kunnen tot en met vrijdag 5 juni 2015 gemaild worden naar communicatie@rijssen-holten.nl.

Daarnaast organiseren we voor wie wil gebruikerssessies, waarbij we geïnteresseerden de belangrijkste kenmerken van de website laten testen en waarbij er ook ruimte is om vragen te stellen.Deze sessies zijn gepland op de donderdagen 21 en 28 mei en 4 juni 2015 van 18.30 tot 19.30 uur en op de vrijdagen 22 en 29 mei en 5 juni 2015 van 9.30 tot 10.30 uur. Opgeven kan ook via communicatie@rijssen-holten.nl. Deelnemers ontvangen een kleine attentie voor hun bijdrage.

Ga terug...