Overijssel weer in race voor titel ‘Beste Fietsprovincie van Nederland - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Overijssel weer in race voor titel ‘Beste Fietsprovincie van Nederland

Geplaatst op: 13-05-2015 |

Met meer dan 3.000 kilometer aan goede fietsknooppuntenroutes, talrijke rustpunten en leuke afstaplocaties is Overijssel twee keer op rij uitgeroepen tot de ‘Beste Fietsprovincie’ van Nederland. De viersterren fietsregio’s Twente, Salland, Vechtdal, WaterReijk en IJsseldelta zijn samen het best beoordeeld op landschap, toegankelijkheid, kwaliteit routenetwerken, voorzieningen, beheer routenetwerken en onderhoud bewegwijzering.

Zelf ontdekken
De toeristische (fiets)regio’s in Overijssel doen ook dit jaar weer mee in de race om de titel ‘beste fietsregio’ en ‘beste fietsprovincie’. Samen grijpen zij de meimaand fietsmaand aan om fiets minnend Nederland te laten zien wat zij in huis hebben. Met een speciale winactie op www.bakfietswens.nl wordt Nederland uitgenodigd het prachtige fietsroutenetwerk over de IJssel te komen verkennen. Tien gezinnen worden gezocht om dé fietsprovincie van Nederland te ontdekken en er over te vertellen.

Statige landgoederen en ruige nationale parken
Onder de inschrijvingen worden tien fietsvakanties verloot naar Overijssel inclusief hippe Johnny Loco bakfiets. Met gemak koerst deze bakfiets langs lekkere picknickplekken aan de IJssel, statige landgoederen en ruige Nationale Parken in Overijssel.

Kwaliteitsmonitor
Het predicaat ‘Beste Fietsprovincie van Nederland’ wordt toegekend door het Landelijk Fietsplatform, die hiervoor een Kwaliteitsmonitor uit laat voeren. Deze bestaat uit een vakinhoudelijk onderzoek en de inbreng van de fietser. Het vakoordeel en het consumentenoordeel zijn samengebracht op basis van een weging van factoren. Zes onderdelen zijn uitgewerkt: landschap, toegankelijkheid, kwaliteit routenetwerken, voorzieningen, beheer routenetwerken en onderhoud bewegwijzering.

Ga terug...