Andrey Glushchenko wint triatlon in Holten - Radio 350

Andrey Glushchenko wint triatlon in Holten

Geplaatst op: 17-07-2006 |

De Oekraïener Andrey Glushchenko is de winnaar geworden van de International Triathlon Holten. Bij de dames werd de wedstrijd, die plaatsvond onder zomerse omstandigheden, gewonnen door de Braziliaanse Mariana Ohata. Vanwege een afzegging van de Nederlandse atlete Wieke Hoogzaad werd de winnares Ohata op het laatste moment toegevoegd aan het sterke internationale deelnemersveld. De Poolse Dederko en de Tsjechische Radova completeerden het podium.

Na het zwemmen ontstond een kleine kopgroep van vier dames, op korte afstand achtervolgd door een groep van twaalf. Na drie ronden fietsen sloot deze groep definitief aan. In de afsluitende 10 kilometer lopen moest de beslissing gaan vallen en bleek Ohata de sterkste loopster voor de Poolse. Beste Nederlandse was Birgit Berk, die na een sterke opening als elfde eindigde.

Bij de heren werd de wedstrijd pas in de laatste honderden meters beslist. De latere winnaar Glushchenko kwam als eerste uit het water, gevolgd door de Amerikaan Friman. Ook hier moest het looponderdeel uitsluitsel geven. Glushchenko liep lange tijd met de Zuid-Afrikaan Wolfaardt en de Brit Jenkins aan de leiding. Met een laatste sprint kort voor de finish, kwam hij enkele seconden voor de Wolfaardt over de streep, op korte afstand gevolgd door de Brit. Het bleek een goede dag voor de familie Berk, want Birgit’s broer Sander eindigde als beste Nederlander op een knappe zesde plaats

Plaats Naam (Land) Tijd
Heren
1. Andrey Glushchenko (UKR)1.54.31
2. Erhard Wolfaardt (RSA) 1.54.33
3. Marc Jenkins (GBR) 1.54.41

Dames
1. Mariana Ohata (BRA) 2.06.18
2. Ewa Dederko (POL) 2.06.32
3. Lenka Radova (CZE) 2.06.38

Ga terug...