Rijssen-Holten in actie voor Nepal - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rijssen-Holten in actie voor Nepal

Geplaatst op: 18-05-2015 |

Het is al weer tien jaar geleden dat de AV Rijssen een sponsorloop voor het toen door een tsunami zwaar getroffen Sri Lanka organiseerde, Anno 2015 voltrok zich opnieuw een ramp die aanleiding is voor het starten van een actie door de inwoners van Rijssen-Holten.Opnieuw wordt de actie verbonden aan een loop, de bekende Rijsserbergloop, die op vrijdag 12 juni wordt georganiseerd door de AV Rijssen. De AV Rijssen verleent alle medewerking aan de actie Rijssen-Holten voor Nepal. Besloten is de actie onder te brengen in een aparte stichting met de naam “Stichting Rijssen-Holten voor Nepal”. Op deze manier kan op een transparante en duidelijke manier het in te zamelen geld worden besteed aan een concreet doel.

Verschillende Rijssenaren hebben een binding met Nepal. Vanuit deze persoonlijke betrokkenheid ontstond het initiatief om als direct betrokkenen binnen de gemeente Rijssen-Holten een inzamelingsactie voor de getroffenen in Nepal te starten. Speciaal voor dit doel werd de stichting “Rijssen-Holten voor Nepal” opgericht. Door deze vorm is het mogelijk het ingezamelde geld transparant en gericht te besteden. De stichting heeft een ANBI-status.

Rijssen-Holten loopt warm voor Nepal
De stichting Rijssen-Holten voor Nepal doet een beroep op de inwoners van Rijssen en Holten en op de ondernemers, middenstanders, organisaties en verenigingen om een financiële bijdrage te doneren. De opbrengst van de actie wordt besteed aan de wederopbouw van Khadka Bhanjyang, een dorp in het district Nuwakot in het zwaar getroffen deel ten westen van de hoofdstad Kathmandu. Dit dorp telt ongeveer 200 woningen, waarvan 90% volledig is verwoest. De bouwkosten van een (eenvoudige) nieuwe woning bedragen ongeveer € 5000,-. Misschien is het een idee om als bedrijf of vereniging een (kwart, halve of hele) woning te adopteren. Desgewenst kunnen wij dan achteraf (met een foto) duidelijk maken aan welke woning uw bijdrage concreet is besteed. Wij garanderen dat al het ingezamelde geld volledig wordt besteed in Nepal.

Rijsserbergloop vrijdag 12 juni
De actie wordt afgesloten tijdens de Rijsserbergloop op vrijdagavond 12 juni 2015. Op die avond bent u natuurlijk welkom als hardloper of als toeschouwer. Bovendien kunt u nog inschrijven voor de bedrijvenloop en wordt er een wandeltocht van 5 km georganiseerd, waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel gaat. Samen met de AV Rijssen zorgen wij voor een aantrekkelijk randprogramma. Het programma van deze avond treft u aan op de achterkant van deze brief

Alle aan de actie deelnemende sponsoren bieden wij de mogelijkheid voor het plaatsen van een logo en/of een link op onze website.

Wij danken u op voorhand voor uw medewerking en nodigen u nogmaals uit voor het bijwonen van de Rijsserbergloop. Na afsluiting van de wedstrijd zullen wij het ingezamelde bedrag bekendmaken.

U kunt uw bijdrage storten op de rekening van stichting Rijssen-Holten voor Nepal: NL57 RABO 0303 5760 49.

Als aanvulling het volgende. Het dorp Khadka Bhanjyang is gekozen, omdat dit het geboortedorp is van een kennis van een van de bestuursleden. Deze kennis, zilversmid Dambar, was eerder al in de wereldwinkels en bibliotheken van Rijssen en Holten om daar zijn sieraden te verkopen. Dambar leidt in zijn zilverfabriekje arme mensen uit de laagste kaste op tot zilversmid en biedt ze zo een opleiding, baan en inkomen. Dambar zelf woont in de hoofdstad Kathmandu. Hij heeft inmiddels op persoonlijke titel een vrachtwagen vol rijst afgeleverd in zijn geboortedorp, zodat de mensen daar voor een paar weken voorzien zijn van voedsel. Maar er is natuurlijk meer hulp nodig. De Stichting Rijssen-Holten voor Nepal wil daarbij helpen en besteed de opbrengsten van de actie volledig aan de wederopbouw van de nagenoeg geheel verwoeste dorp.

De actie wordt afgesloten tijdens de Rijssergloop op 12 juni 2015.

Ga terug...