Werkzaamheden aan het Fietsnetwerk Twente - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Werkzaamheden aan het Fietsnetwerk Twente

Geplaatst op: 18-05-2015 |

Fietsers die de komende tijd gebruik maken van het Fietsnetwerk Twente, oftewel de fietsknooppunten, moeten rekening houden met aanpassingen in verband met werkzaamheden. Het Fietsnetwerk Twente wordt het komende jaar sterk verbeterd. Zo worden knelpunten opgelost, nieuwe routes opgenomen die belevenisvoller zijn, stadsrandroutes geïntegreerd en themaroutes gemaakt om de fietsers langs de mooiste plekken te leiden.

Planning verbeteringen
De aanpassingen in de routes betekenen dat bestaande routes tijdelijk worden omgeleid.
Regio Twente plaatst hiervoor bordjes “Werkzaamheden. Graag uw begrip“ zodat de gebruikers van het netwerk attent gemaakt worden op de werkzaamheden. De routes in West-Twente (gemeenten Hellendoorn, Twenterand, Wierden, Rijssen-Holten) zijn als eerste aan de beurt. Hiermee wordt in mei gestart en als alles volgens planning verloopt, zijn de routes in juli aangepast. Daarna volgen Zuid-Twente (Haaksbergen, Hof van Twente, start juni/juli 2015), Noordoost-Twente (Dinkelland, Losser en Tubbergen, start september/oktober 2015) en tot slot de stedenband (Almelo, Hengelo, Borne, Oldenzaal en Enschede, start begin 2016).

Kaartmateriaal
Via de Tourist Information / VVV’s kunnen fietsers een print meenemen met de laatste stand van zaken van het Fietsnetwerk Twente. Als alles volgens planning verloopt, ligt er in voorjaar 2016 een nieuwe Fietsnetwerkkaart, waarin alle aanpassingen in Twente zijn verwerkt. Tussendoor verschijnt er in mei 2015 en winter 2016 een tijdelijke kaart (beperkte oplage).

Achtergrond
Regio Twente en Provincie Overijssel willen graag de nummer één fiets- en wandelprovincie van Nederland zijn én blijven. De afgelopen jaren is er fors geïnvesteerd in de routenetwerken en is er een goed Fiets- en Wandelnetwerk ontstaan. Ze willen de kwaliteit, beleving en het gebruik van de routenetwerken in Twente verder versterken. Daarom gaan ze de komende maanden aan de slag met het verbeteren van het Fietsnetwerk Twente, onder andere door vele knelpunten op te lossen.

Ga terug...