WK-quiz volgens spelers voor herhaling vatbaar - Radio 350

WK-quiz volgens spelers voor herhaling vatbaar

Geplaatst op: 18-07-2006 |

Van 9 juni tot 9 juli kon iedereen zijn kennis op voetbalgebied testen door mee te doen aan de digitale WK-quiz van de Overijsselse bibliotheken. Een combinatie van moeilijke en makkelijke vragen en daarbij mooie prijzen zorgde voor een afwisselende quiz die het spelen waard was. Uiteindelijk hebben bijna 7.000 spelers de quiz met veel plezier gespeeld!

De quiz is gemaakt voor jong en oud. Bibliotheeklid of niet. De opzet was leuk en simpel; iedere dag één vraag die te maken heeft met voetbal, het WK en alles wat daarbij hoort. Bij iedere vraag is een nuttige tip gegeven waarmee het antwoord op de vraag te vinden was. Enkele vragen konden alleen via de databanken in de bibliotheek beantwoord worden.

Iedere dag is een abonnement op Voetbal International of een tafelvoetbalspel verloot onder de deelnemers die de dagvraag goed hadden beantwoord. De hoofdprijs, een compleet verzorgde reis naar Berlijn, is gegaan naar een deelnemer uit Nijverdal die over de gehele quizperiode de meeste vragen goed had beantwoord. De Rijssense deelneemster Margriet van Egdom heeft een abonnement op Voetbal International gewonnen. De uitreiking van deze prijs vindt plaats op 24 juli 2006 om 16.30 uur in de bibliotheek in Rijssen.

De deelnemers waren zeer enthousiast over het initiatief van deze digitale WK-quiz. Men gaf aan het een gouden greep te vinden en met veel plezier de quiz te hebben gespeeld!

De quiz is, met financiële steun van de provincie, ontwikkeld om te laten zien dat de Overijsselse bibliotheken meegaan met de digitale ontwikkelingen en zij steeds meer diensten via internet bij de mensen thuis aanbieden. Daarnaast wilden de bibliotheken duidelijk maken dat je met de informatie en kennis van de bibliotheek nooit buitenspel staat!

Ga terug...