Verbouwing Reggesteyn-Rijssen van start - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Verbouwing Reggesteyn-Rijssen van start

Geplaatst op: 20-05-2015 |

De vestiging Reggesteyn-Rijssen start het komend schooljaar met een pilot van de technische profielen: PIE, M&T en BWI. Vanaf eind augustus biedt Rijssen haar leerlingen de nieuwe profielen ‘Produceren, Installeren, Energie’ en ‘Mobiliteit & Transport’. Met de verbouwing om hiervoor geschikte lokalen te realiseren, is inmiddels begonnen. Reggesteynleerlingen die ‘Bouwen, Wonen, Interieur’ hebben gekozen, volgen de praktijklessen aan onder de paraplu van Bouwgilde aan de Reggesingel.

Reggesteyn loopt daarmee voorop met de landelijke onderwijsvernieuwingen in het vmbo. Hierbij is gekozen voor een vast aantal beroepsgerichte profielen waarbij leerlingen zich meer dan voorheen in de breedte ontwikkelen en goed voorbereid zijn op hun vervolgopleiding aan het mbo. De beroepsgerichte profielen zijn voor de bovenbouwleerlingen van het vmbo. Reggesteyn-Rijssen biedt over twee jaar in totaal zes beroepsgerichte profielen.

‘Mens & Beroep’ ter oriëntatie
Voor de onderbouw (leerjaar 1 en 2) creëert de school een lokaal ‘Mens & Beroep’. Hier kunnen vmbo-ers zich oriënteren op de verschillende profielen in de bovenbouw en zo een gerichte keuze maken. Alle ruimten worden ingericht naar de eisen van de tijd, inclusief een inventaris van deze tijd. Zo heeft Reggesteyn-Rijssen bijvoorbeeld inmiddels drie 3D-printers aangeschaft om mee te werken.

Overige profielen
De overige profielen zijn ‘Zorg & Welzijn-breed’, ‘Economie & Ondernemen’ en ‘Horeca, Bakkerij & Recreatie’. In augustus 2016 starten alle nieuwe profielen op de vestiging Rijssen.

Ga terug...