Informatieavond Hondenspeelveld Plan Zuid - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Informatieavond Hondenspeelveld Plan Zuid

Geplaatst op: 21-05-2015 |

Op donderdagavond 28 mei vindt er een informatieavond plaats over het te realiseren hondenspeelveld in de wijk Plan Zuid in Rijssen.

Het project is ontstaan vanuit een initiatief van enkele buurtbewoners van Plan Zuid. Tijdens Burendag 2014 bij speeltuin ‘de Hoge Esch’ kwam naar voren dat er wijkbewoners zijn die behoefte hebben aan een plek waar zij hun honden los kunnen laten lopen.

Om dit project te realiseren is er een aanvraag gedaan bij het project BuurtBudget, welke buurtbewoners in de gelegenheid stelt activiteiten te ontplooien die bijdragen aan de sociale samenhang en leefbaarheid binnen een wijk. Vanuit BuurtBudget wordt er bij goedkeuring van het project een financiële bijdrage gegeven om de aanvraag te kunnen realiseren. En dat heeft deze werkgroep ook ontvangen.

Waar dient een hondenspeelveld voor? Als eerste natuurlijk om de hond los te kunnen laten lopen, en lekker te laten spelen. De hond kan zijn energie kwijt, en de baasjes van de viervoeters hebben een gezellig uurtje met andere hondenbezitters uit de wijk.
Daarnaast kan het een win-win suatie zijn voor de wijk: de honden kunnen naar hartenlust ronddollen, maar ook de wijk wordt schoner en netter omdat het hondenspeelveld een leuke plek is om heen te gaan.

Om het hondenspeelveld te kunnen realiseren, is de huidige groep wijkbewoners op zoek naar enthousiaste hondenbezitters die graag hun steentje willen bijdragen aan deze leuke plek voor hun trouwe viervoeter. Tijdens de informatieavond zal er meer verteld worden over de werkwijze van de werkgroep, en het dagelijks onderhoud wat er bij het speelveldje komt kijken. Vele handen maken licht werk, dus kom zeker deze avond langs!

Naast de introductie van het hondenspeelveld komt ook KC REO deze avond met enkele instructeurs langs. De KC REO heeft o.a. als doel voorlichting te geven aan hondeneigenaren, en wil graag binnen de maatschappij de erkenning en acceptatie van het houden van honden bevorderen.Tijdens deze informatieavond zullen de instructeurs u meer vertellen over de sociale omgang met en van honden. Denk bijvoorbeeld aan de lichaamstaal van honden, en hoe u dit kunt herkennen. Wat kunt u wel en niet doen op het hondenspeelveld om de honden zo ontspannen mogelijk te laten spelen op het veldje.

De informatieavond vindt op donderdagavond 28 mei plaats bij speeltuin ‘de Hoge Esch’ aan de Teunis Lodderstraat te Rijssen. U bent hier van harte welkom om u te laten informeren over het hondenspeelveld, u aan te melden bij de werkgroep als enthousiaste hondenbezitter, uiteraard onder het genot van een kopje koffie. De avond is gratis, en wordt mede mogelijk gemaakt door de speeltuin.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met ViaVie Welzijn via 0548 36 27 55 of stuur een mail naar info@viaviewelzijn.nl.

Ga terug...