Twentse transporteurs in de kijker bij Europarlementsleden - Radio 350

Twentse transporteurs in de kijker bij Europarlementsleden

Geplaatst op: 21-05-2015 |

Twentse transportbedrijven Nijhof Wassink (Rijssen) en Bolk (Almelo) geven vrijdag (22 mei) een inkijkje aan Europarlementsleden. De transporteurs bespreken de praktijk en EU-regels met Annie Schreijer – Pierik en Wim van de Camp.

"Heel fijn dat deze grote ondernemers ons hebben uitgenodigd om bij te praten. Hun mening telt. Regels moeten wel werkbaar zijn in de praktijk", zegt Annie Schreijer, die in het Europees Parlement o.a. beslist over nieuwe regels voor uitlaatgassen.

Annie komt samen met Wim van de Camp, de invloedrijke coördinator verkeersbeleid van de christendemocratische EVP-fractie in het Europarlement. Ze bespreken cruciale zaken zoals de lengtes van vrachtwagens en verbindingen met andere soorten vervoer, zoals schepen en treinen.

"Twente is een belangrijke spil in het Europese transport, vooral op de as Rotterdam – Berlijn en verder naar Rusland", zegt Van de Camp. Hij verzet zich tegen de aparte Duitse regels over lonen van buitenlandse truckers.

De Terminals in Almelo en Hengelo staan ook op het programma. Een van de blikvangers is het nieuwe Warehouse in de terminal in Hengelo, de grootste binnenlandse Terminal van Nederland.

Ga terug...