Cliënten InteraktContour staan op Pinkstermarkt - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Cliënten InteraktContour staan op Pinkstermarkt

Geplaatst op: 22-05-2015 |

Deelnemers van dagbesteding InteraktContour aan de Leijerweerdsdijk in Rijssen staan zaterdag 23 mei op de Pinkstermarkt. De markt wordt van 10.00 tot 17.00 uur op de naastgelegen manege Achter’n Bos gehouden. De cliënten gaan daar onder meer hun zelfgemaakte decoraties verkopen. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting Rijssen-Holten voor Nepal.

Al weken is iedereen bij de dagbesteding druk bezig om het kraampje op de markt zaterdag goed gevuld te krijgen. Zo hebben ze houten harten, nestkastjes, schilderijtjes, houten decoraties, dienbladen met glazen potjes, windlichten en tekstborden gemaakt. Het leuke van de nestkastjes is dat er verschillende personen aan één nestkastje hebben gewerkt. Met het zagen, in elkaar zetten, schuren, in de grondverf zetten, vogels erop schilderen en aflakken is steeds weer iemand anders druk geweest.

De deelnemers in Rijssen-Holten hebben allemaal hersenletsel. Dat kan zijn ontstaan na een beroerte, een ongeluk of een hersentumor. Ze kunnen op de zorgboerderij terecht voor een zinvolle dagbesteding. Dit om te voorkomen dat ze de hele dag thuis zitten en in een sociaal isolement belanden. Tevens komen ze om vaardigheden te leren en te onderhouden zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven functioneren.


Deelneemster C. (40) heeft het reuze naar haar zin bij InteraktContour. Ze is druk bezig geweest om voor de pinkstermarkt iets leuks te maken. Toen ze 8 jaar was, werd ze aangereden door een vrachtwagen en belandde ze in coma. Na een half jaar kwam ze bij. Er volgde een revalidatietraject en nu gaat ze vier dagen per week naar haar werk bij de dagbestedingslocatie. “Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en ga hier met plezier naar toe.”

Behalve creatief bezig zijn wordt er door de cliënten ook erg veel werk verzet in de paardenstallen en bij de konijnen, kippen en cavia’s. De cliënten mestten de stallen uit en zorgen dat alles weer netjes is. Ook zijn ze veel bezig in de moestuin en in de bloementuin.

Ga terug...