Aanhouding na poging doodslag politieman - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Aanhouding na poging doodslag politieman

Geplaatst op: 18-07-2006 |

Rijssen - Een 46 jr. automobilist uit Rijssen heeft maandagavond 17 juli om ongeveer 21.15 uur geprobeerd een politieman omver te rijden.
De politieman, een 28 jr. hoofdagent, stond maandagavond in ME tenue gekleed bij een afzetting op de rotonde Morsweg – Nijverdalseweg in Rijssen. Deze afzetting was hier noodzakelijk in verband met de grote brand die eerder op de dag in dat gebied had gewoed en waar asbest was vrijgekomen. Omdat gevaar voor de volksgezondheid hierdoor niet kan worden uitgesloten, was besloten om een deel van het industrieterrein waar de brand was geweest, af te zetten. Dit wordt gedaan middels dranghekken en op cruciale punten met politiemensen die in ME kleding zijn.
De 46 jr. wilde zich niet aan de afzetting houden en wilde door een tijdelijke opening in het hek ook verder rijden. Het hek was tijdelijk even iets aan de kant gezet om een auto van de gemeente Rijssen met dranghekken door te laten. In eerste instantie voldeed de bestuurder wel aan het stopteken wat hem was gegeven. Toen de politieman met hem door het geopende raam stond te praten om een en ander uit te leggen gaf de man plotseling vol gas en werd de hoofdagent enkele tientallen meters meegesleurd. Hij moest zich vasthouden omdat het risico groot was dat, wanneer hij los zou laten, hij onder het achterwiel van de auto terecht zou komen. Op een gegeven moment kon hij toch aan de kant springen toen de automobilist niet meer naar links in zijn richting reed maar de auto recht trok en het risico minder werd.
Het kenteken van de auto was genoteerd en de 46 jr. kon even later bij zijn woning in Rijssen worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau in Almelo waar hij is opgesloten. In de loop van de avond is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hem wordt poging tot doodslag dan wel zware mishandeling ten laste gelegd. De auto waar de 46 jr. mee reed is in beslag genomen.

Ga terug...