Een beperking hoeft niet te beperken - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Een beperking hoeft niet te beperken

Geplaatst op: 24-05-2015 |

Handicamp Outdoor organiseert reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Met een aangepaste reuzecamper, voorzien van alle nodige aanpassingen en gemak worden al ruim 25 jaar diverse reizen georganiseerd.

Een voorbeeld van een bijzondere reis is de trikerit die afgelopen maand voor de tweede keer werd georganiseerd door Handicamp Outdoor. Een trike is een motor met 3 wielen. Op zich al een bijzonder gezicht. De groep, bestaande uit motorliefhebbers met en zonder beperking streek neer op Camping De Holterberg in Holten. Van daaruit werd op trikes en motoren een prachtige tourtocht georganiseerd over de Holterberg. Een van de trikes is zelfs door de eigenaar zelf gebouwd en aangepast, zodat hij ondanks zijn beperking toch weer trike kan rijden.

De reizen van Handicamp zijn niet alleen bijzonder voor de deelnemers, maar ook zeker voor de vrijwilligers zelf. Dat bewijst deze trikerit maar weer. Twee jaar geleden werd de eerste trike rit georganiseerd door een combinatie van Handicamp en Stichting Oxalis Deppei 4 kids. Deze stichting bestaat uit vrienden met een voorliefde voor motoren en trikes. De bikers organiseren evenementen om geld in te zamelen voor kinderen die het thuis moeilijk hebben. Dat kan zijn door ziekte, misbruik of mishandeling. Maar ook worden tochten georganiseerd om samen met deze kinderen te rijden.

Ook dit jaar was Oxalis Deppei weer present. Stoere mannen en vrouwen met een hart voor hun medemens. En de sfeer tijdens de reis: een combinatie van kamp, reünie en vakantie. Met mensen uit heel Nederland verzameld in Holten.
Want ook de locatie mag niet vergeten. Camping De Holterberg bood opnieuw een plek aan op deze prachtige camping voor de Handicamper en de bijbehorende trikes en motoren. Daarnaast werd de hele club een etentje aangeboden op de camping.

Handicamp organiseert nog veel meer vakanties. Op de website staat een overzicht met de komende reizen. Daarbij zijn nog enkele plekken beschikbaar, voor zowel gasten als vrijwilligers. Want zonder vrijwilligers is geen enkele reis mogelijk. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers: 60 vaste vrijwilligers en een pool van vrijwilligers die meegaan op reis. Algemeen, verzorgend of verplegend.

Plusreizen
De reizen die door Handicamp Outdoor georganiseerd worden, vinden plaats buiten de schoolvakanties. Daardoor is de camper in de vakanties beschikbaar voor Plusreizen. Zelf op vakantie met een aangepaste accommodatie. Meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden vindt u op de website.

Omdat de Handicamp volledig op giften en vrijwilligers draait, zijn nieuwe sponsoren én vrijwilligers van harte welkom! Er zijn bijvoorbeeld dringend vrijwilligers nodig voor de verzorging tijdens de reizen.

Meer informatie over Handicamp Outdoor vindt u op de website www.handicampoutdoor.nl.

Ga terug...