Joran Pot ziet kansen voor Excelsior'31 in de kwartfinale - Radio 350

Joran Pot ziet kansen voor Excelsior'31 in de kwartfinale

Geplaatst op: 26-05-2015 |

Woensdag 27 mei speelt Excelsior'31 in de kwartfinale van de landelijke Districtsbeker, tegen zaterdag Topklasser HSV Hoek. De Zeeuwen hebben - in tegenstelling tot de Rijssenaren - de nodige ervaring in het spelen van finalerondes. Immers, in 1985 en 2013 werd het winnaar van de Districtsbeker. Voor Excelsior'31 was het pas de eerste keer, in de clubgeschiedenis. Vorige week zaterdag waren de roodwitten met 3-0 te sterk voor het uit de Topklasse gedegradeerde Sparta Nijkerk.

HSV Hoek vecht bovendien nog tegen degradatie uit de Topklasse, het eindigde (met 2 punten achterstand op ONS Sneek) op de 13e stek, op de ranglijst en speelt daardoor promotie/degradatiewedstrijden tegen de uiteindelijke winnaar van de nacompetitie, voor Hoofdklassers. Kortom, het is zaak voor de Zeeuwen woensdag geen averij (blessures en/of schorsingen) op te lopen, in het kwartfinale duel tegen Excelsior'31.

HSV Hoek scout de laatste jaren nadrukkelijk over de grens. Zo liggen de roots van topscorer Guillame Clinckemaillie (13 treffers) in België. De 24-jarige middenvelder kwam eerder uit voor clubs als Anderlecht, Club Brugge, Zulte-Waregem en KFC Izegem. Net als bij iedere, doorsnee Topklasser, is het ook bij HSV Hoek jaarlijks een komen en gaan van spelers. Zo verlaat verdediger Thomas van den Houten de Zeeuwse club voor een avontuur bij Jupiler League middenmoter Telstar en vertrekt verdediger Gert Jan van Leiden naar ADO'20.

Wat weet Excelsior'31 middenvelder Joran Pot van de tegenstander van aanstaande woensdag?
''Eigenlijk helemaal niets. Ja, dat ze woensdag een akelig lange busreis voor de boeg hebben. Dat is ongeveer álles. In het verleden heeft John Schot er een tijdje gespeeld, weet ik. Ook de naam Thomas van den Houten zegt me nog wel wat. Die ken ik beide uit mijn RBC-tijd. Ik ben trouwens van mening dat dit soort belangrijke finalerondes áltijd op zaterdag gespeeld zouden moeten worden. Al was het alleen voor de toeschouwers..!'

Excelsior'31 kan tegen HSV Hoek weer beschikken over de gelouterde verdedigers Adi Draganovic en John Lubbers.
Joran Pot: ''HSV Hoek zullen we zeker niet onderschatten, al zijn ze ook op een promotie/degradatieplek geëindigd, in de Topklasse. Dat zegt me bar weinig. Wanneer je in de finale van de Districtsbeker de kampioen van de Topklasse (Kozakken Boys) met 3-0 aan de kant zet, dan moet je absoluut kwaliteit in huis hebben. Natuurlijk kan het zijn dat Kozakken Boys spelers gespaard heeft voor de duels tegen FC Lienden, om het algehele landskampioenschap. Ik heb werkelijk geen idee, maar dan nóg. Het is ook voor HSV Hoek een laatste kans om een échte prijs te pakken, dit seizoen...''

Bij een overwinning op HSV Hoek wacht Excelsior'31 opnieuw een thuisduel, het komt dan voor de 4e keer dit seizoen in actie tegen Harkemase Boys. Is Joran Pot al bezig met het duel van aanstaande zaterdag 30 mei, tegen de Friezen, of...?
''Absoluut niet. Laten we eerst maar eens zien dat we HSV Hoek verslaan. Zo eenvoudig zal dat niet zijn. Harkemase Boys is van latere zorg. Wanneer het eenmaal zo ver is ga ik me dáár druk over maken. En zullen we afrekenen met de Friezen, wat mij betreft... ''

Durft Joran Pot een voorspelling te doen, over de uitslag van het 1/4 finaleduel tegen HSV Hoek?
''Ik verwacht dat we het duel winnend zullen afsluiten. Eindstand 2-0. Wie er scoort maakt me weinig uit...''

Joran Pot scoorde in de competitie 7 keer, niet slecht voor een middenvelder. Mag de Excelsior'31 supporter woensdag rekenen op een rechtstreeks in het doel draaiende hoekschop, van de voet van Pot..?
''Haha, dat zou niet verkeerd zijn...''

Na afloop van het duel tegen HSV Hoek zal - los van de uitslag - afscheid worden genomen van de vertrekkende spelers en staf, bij Excelsior'31. Daarnaast zal de winnaar van de 'Voetballer van het jaar' verkiezing, van de Supportersvereniging, bekend gemaakt worden. In alfabetische volgorde is de Top 3 van 'kandidaten' als volgt, Niek Davina, Hakim Ezafzafi en Joran Pot.

Wie het wordt hoort u aanstaande woensdag, na afloop. Entree is gratis, bij het kwartfinaleduel van Excelsior'31, tegen HSV Hoek.

Wel wordt er een verloting gehouden, waarbij de opbrengst naar een goed doel zal gaan.

Ga terug...