Groene kerken hagenpreek met buitenactiviteit Regge - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Groene kerken hagenpreek met buitenactiviteit Regge

Geplaatst op: 29-05-2015 |

Zondag 14 juni organiseren de Werkgroep Groene Kerken in Overijssel en Landschap Overijssel een hagenpreek met buitenactiviteit bij de Regge. Tijdens de bijeenkomst wordt de link gelegd tussen het landschap met haar biodiversiteit en het rentmeesterschap.

De bijeenkomst vindt plaats op landgoed Schuilenburg, Schuilenburgerweg 54 in Hellendoorn. Met het organiseren van deze bijeenkomst hopen beide partijen een diepere betekenis te geven aan de waarde van de natuur en het landschap voor ons allen en de taak die wij hebben om hier zorg voor te dragen. De activiteit vindt plaats van 10.00 uur tot 13.00 uur. Deelname is gratis. Bezoekers wordt verzocht een eigen stoel mee te nemen. Aanmelden kan tot en met dinsdag 9 juni op www.landschapoverijssel.nl/groene-kerkdienst

Hagenpreek en buitenactiviteit
Bezoekers nemen plaats in de buitenlucht en luisteren naar een oecumenische overweging van een predikant waar wordt stilgestaan bij rentmeesterschap en de vraag wat je daarin zelf kunt doen. Aansluitend is er een excursie door het gebied aan de Regge. Bij terugkomst kunnen deelnemers een eigen of gekochte lunch nuttigen en ondertussen de informatiestands van de verschillende organiserende partijen bezichtigen. De bijeenkomst vindt plaats vanuit de gedachte dat wij slechts rentmeesters zijn van het landschap en de aarde goed moeten overdragen aan generaties na ons. Niet alleen de planten en dieren die er in leven, maar ook de historie en de bezielende verhalen die erbij horen. Mocht de activiteit vanwege slecht weer niet doorgaan, staat dit de dag van tevoren op www.landschapoverijssel.nl/groene-kerkdienst.

Geloof in je Landschap
In ons landschap hebben veel elementen te maken met geloof en spiritualiteit. Elementen, zoals kerkenpaden, begraafplaatsen, heilige huisjes, kapelletjes, landkruisen en grafheuvels dragen hun eigen verhaal met zich mee. Landschap Overijssel zet zich in voor behoud van deze verhalen, maar ook voor behoud van de landschapselementen zelf. De Werkgroep Groene Kerken in Overijssel zet zich in om meer aandacht te vragen voor duurzaamheid en milieu binnen de kerk.

Ga terug...