Via Schilder^sCOOL start opleiding na zomervakantie in Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Via Schilder^sCOOL start opleiding na zomervakantie in Rijssen

Geplaatst op: 29-05-2015 |

Op donderdagmiddag 28 mei waren velen lokale schildersbedrijven vertegenwoordigd bij een presentatie van het Bouwgilde en de Schilder^sCOOL. Reden: leerlingen opleiden voor het schildersvak onder de paraplu van het Bouwgilde in Rijssen.

Wethouder Bert Tijhof is blij dat vele ondernemers de tijd vonden om met elkaar te spreken over het opleiden van leerlingen voor het schildersvak. Als overheid en onderwijsinstellingen hebben we hoge ambities maar zonder de participatie van de ondernemers, de schildersbedrijven, wordt het niets. Ik ben van mening dat goed onderwijs de beste garantie voor economische groei is, waarbij het belangrijk is dat het onderwijsaanbod aansluit bij de vraag vanuit het bedrijfsleven”.

In Bouwgilde, bouwtalent voor morgen wordt leerlingen een doorlopende leerlijn aangeboden. Dit staat centraal. Er is een flexibele in- en uitstroom en een efficiënte samenwerking tussen de verschillende opleidingsniveau’s. Innovatie wordt aangejaagd en er zijn voortdurend korte lijnen tussen onderwijs en bedrijven. Een uitstekend praktisch opleidingsklimaat, aldus Arjan van ’t Hul, die namens het Bouwgilde, sprak.

Ook Bert Hooijsma namens de Schilder^sCOOL benadrukte de intensieve ondersteuning van leermeesters voor leerlingen die in het schildersvak komen. “Schilder^sCOOL leidt de nieuwe generatie allround schilders op. De praktijk voorziet in traditionele en nieuwe thema’s. De leerlingen van nu zijn de vakkrachten en talenten van de toekomst”.

Afspraak
Conclusie van de bijeenkomst is dat de schildersbedrijven positief gestemd zijn over het opleiden van leerlingen volgens de aanpak binnen Bouwgilde. Bouwgilde kan wel extra kleur kan gebruiken en ziet in de Schilder^sCOOL een geschikte partner om met ingang van augustus 2015 te starten met de opleiding in Rijssen.

Aanmeldingen
Leerlingen die een opleiding willen starten in de bouw kunnen zich aanmelden via info@bouwgilde.nu.

Meer informatie over de verschillende vakopleidingen in Rijssen:
• www.bouwgilde.nu
• www.schilderscool.nl

*Bouwgilde is het bouwtalent voor morgen en is vormgegeven door CSG Reggesteyn, ROC van Twente en Bouwmensen Twente Rijssen.

Ga terug...