NK Waypoint goldrush survivalrace 2015 in Nijverdal - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

NK Waypoint goldrush survivalrace 2015 in Nijverdal

Geplaatst op: 01-06-2015 |

"Het is gewoon 8 uur lang onafgebroken afzien, waarbij je al je reserves zult aanspreken. Andre Gorter, zelf ook fanatiek survivallaar en adventure racer, maar nu in hoedanigheid van voorzitter en spreekbuis namens stichting SSAR, vat het samen. "Survivalracing is een uitdagende mix tussen de Survivalrun en Adventure Racing. De fundamentele onderdelen van beide sporten (hardlopen met zware hindernissen en routezoeken middels kaart/kompas-oefeningen) vormen de ingrediënten voor dit enerverende multisport-evenement".

Gorter onderstreept de zwaarte van de wedstrijd, maar wil benadrukken dat het zeker ook voor iets minder getrainde sporters goed te doen is door de verschillende escapes in de wedstrijd. "Laat je niet afschrikken door de duur, maar laat je gewoon nu eens ECHT uitdagen". Met een grijns voegt hij hieraan toe, "alles is namelijk trainbaar en ze hebben nog een half jaar".

Naast uiteraard vele (top)atleten uit de survivalsport en adventure racing en elitesporters met een mountainbike- en soms zelfs een militaire achtergrond, zoekt de Stichting Survival en Adventure Race (SSAR) uit Nijverdal ook overige allround sportieve avonturiers. "Het is, mits voorzien van uiteraard een behoorlijk sportieve basis, haalbaar voor iedereen".

"Onze wedstrijd is een soortement van lange en zware variant van de plaatselijke Reggesurvival, de Strongmanrun, Carbidtocht en de Diepe Helloop in één, maar dan weer totaal anders en een stukje zwaarder nog" lacht de Nijverdaller. Maandag 1 juni 2015 start de inschrijving. Kijk op www.survivalrace.nl.

De wedstrijd zelf is op zaterdag 28 november 2015 met start/finish in Nijverdal.

Ga terug...