Muziekschool Rijssen bruist van activiteiten - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Muziekschool Rijssen bruist van activiteiten

Geplaatst op: 01-06-2015 |

De maand juni is voor de Rijssense Muziekschool altijd een maand vol uitvoeringen.

Het einde van het cursusjaar komt in zicht: dan willen leerlingen zich graag nog een keer presenteren voor publiek. En natuurlijk kunnen nieuwe leerlingen zich ook opgeven voor het volgend cursusjaar, dat eind augustus begint.

Op donderdag 18 juni zijn er zelfs twee uitvoeringen. ’s Middags om 16.15 uur begint in de grote zaal van het Parkgebouw de AMV-presentatie. Voor de leerlingen uit de basiscursus Algemene Muzikale Vorming, de introductiecursus blokfluit en de nieuwe cursus Basiskennis Instrumenten is dat de uitvoering waarin ze aan ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden laten horen wat zij het afgelopen seizoen allemaal geleerd hebben.

Tegelijkertijd is deze middagvoorstelling ook het moment waarop kinderen uit groep 4 en 5 van de basisschool kunnen komen luisteren en kijken, want zij zijn de doelgroep waarvoor de basiscursussen van de Muziekschool bedoeld zijn.

Diezelfde dag begint ’s avonds om 19.30 de grote uitvoering, eveneens in de grote zaal van het Parkgebouw. Het accent ligt tijdens deze uitvoering altijd op samenspel. Verschillende instrumenten laten zich horen. Als eerste is een groep van twaalf harpen te horen. Een combo met saxofoons en trompetten speelt Soul Bossa Nova, een ensemble met strijkers en fluiten speelt het bekende Jesu, joy of man’s desiring van Bach. Pianiste Laura Troost, die onlangs haar D-diploma cum laude behaalde, is te horen in een Nocturne van Chopin. De vocal group zingt popmuziek, er komt een groep van wel dertig dwarsfluiten op het podium, kortom: een bont gevarieerd programma, dat aan elkaar gepraat wordt door ladyspeaker Marian van Hal.

Zaterdag 20 juni houdt de Muziekschool open huis. In alle lokalen is muziek te horen, docenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden, de inschrijfformulieren voor het nieuwe cursusjaar liggen klaar. Een mooie gelegenheid ook om de kunstwerken van Annelies Gorter en Ineke Kleinjan te bekijken, die momenteel geëxposeerd worden in de Muziekschool. Het open huis is ’s morgens van 10 tot 12 uur.

In de week daarna volgen nog twee uitvoeringen. Woensdag 24 juni is de zanguitvoering in de Open Hof. Hier zingen het vrouwenkoor, de vocal group en de zangleerlingen in een programma dat gaat van klassiek tot musical, van opera tot pop. De zanguitvoering begint om 20.00 uur. In de Schildkerk wordt op vrijdag 26 juni een uitvoering gehouden waar orgelleerlingen het monumentale kerkorgel bespelen. Ter afwisseling zal ook het blokfluitensemble Cochlea te horen zijn en spelen de dwarsfluitistes Annemiek Morsink en Alieke Timmerman een sonate van Bach. Het concert in de Schildkerk begint om 19.30 uur.

Ga terug...